2024. április 26. 19:24
KezdőlapMotoGPÁlex Márquez: Nem vagyok elégedett a teljesítményemmel

Álex Márquez: Nem vagyok elégedett a teljesítményemmel

Álex Márquez az idei szezon nehézségeiről beszélt, és a Hondát is kritizálta. Novemberben teszteli először a Gresini csapat Ducatiját.

„Akkor fogom megérteni az erősségeket és a gyengeségeket” – hangsúlyozta a 26 éves pilóta a Cadena Ser-nek adott interjújában.

A Hondát az előszezonban nagyra értékelték, de amint elérkeztek az első futamok, látható volt, hogy valami nem stimmel.

„Egy új motort építettek, a Honda nagyon sokat fektetett be. A felkészülés elég jól ment, de már Katarban jelentkeztek az első problémák. Ezek aztán komolyabbá váltak. Amikor új alkatrészeket és ötleteket hoztak be, akkor sem lett jobb. Ezért nem jutottunk előrébb.”

„Mindannyian szenvedünk. Ez nem könnyű. Nem vagyok elégedett, mert az volt az elképzelésem, hogy versenyeket nyerjek. A szezon első fele rossz volt. Én magamnak 5 vagy 4,8 pontot adnék, ahol az 1 a nagyon jó, a 6 pedig az elégtelen.”

A kétszeres világbajnok testvére, Marc felépüléséről is beszélt:

„Optimista, ez a legfontosabb. Látjuk, hogy vissza akar térni, de óvatos.”

A Ducatira való átüléssel kapcsolatban pedig hozzátette:

„Amikor novemberben kipróbálom, képet kaphatok az erősségeiről és gyengeségeiről. Három éve ez a legteljesebb és legfejlettebb motor. Sokat munka van emögött, és ez egy lehetőség számomra. Ez egy teszt, de a csapat nagyon akart engem. Nagy tapasztalattal rendelkeznek, nagy múltra tekintenek vissza. Ez segített abban, hogy megtegyem ezt a lépést.”

Az álom továbbra is a világbajnoki cím a MotoGP-ben:

„Amikor ezt mondtam a Moto3-ban és a Moto2-ben, az emberek azt hitték, hogy őrült vagyok. De miért is ne? Álom lenne mindhárom címet megszerezni, de ez nem könnyű.”