2024. március 28. 23:07
KezdőlapSuperbikeLecuona: A fájdalom megnehezítette a dolgomat

Lecuona: A fájdalom megnehezítette a dolgomat

A jobb karjával kapcsolatos problémák miatt a Honda versenyzője, Iker Lecuona vasárnap Doningtonban nem tudott igazán villantani. A komoly fájdalmak ellenére a spanyol kitartott – a 7. és 10. helyen ért célba, fontos világbajnoki pontokat szerezve magának és csapatának.

A Superbike-világbajnokság Donington Parkban rendezett Superpole futama a 22 éves Honda versenyző, Iker Lecuona hetedik helyezésével ért véget. Így a délutáni második főfutamra a négy kilométeres pályán a harmadik sorból indulhatott.

A második főverseny azonban nagy kihívásnak bizonyult a korábbi MotoGP-pilóta számára. Akárcsak az előző napon, vasárnap is a jobb karját érintő fájdalommal küszködött. Végül a 10. helyen végzett, 23,5 másodperccel lemaradva a győztes Toprak Razgatlioglu mögött.

„A sprintversenyen nem sikerült jól a rajtom. Utána sok időt vesztettem a Locatellivel folytatott küzdelemben. Sajnos, amikor megelőztem őt, az elöl haladó versenyzőkkel szemben nagy hátrány alakult ki, így a hetedik helyen értem célba”mondta el Lecuona. A körülményekhez képest nem rossz eredmény, és jó rajtpozíció a második főfutamra.”

„Ezen a futamon sikerült megbirkóznom a rekesz szindróma („arm pump”) problémákkal. Sajnos délután ez nem így volt” – mondta el a spanyol. „Nagy problémák voltak a fizikai állapotommal. Hiányzott az energia, a fájdalom a jobb karomban nagyon megnehezítette a dolgomat. Már öt kör után ki kellett volna állnom. Ennek ellenére az első tízben végezni nem olyan rossz eredmény. Mégis frusztráló, mert az eredmény nem tükrözi a motorban rejlő lehetőségeket.”

A spanyol végül hozzátette: „Leon Camier még egy fizioterapeutát is szervezett, aki segített a karommal. Köszönöm szépen az egész csapatnak.”

Csapattársának, Xavi Vierge-nek sem volt könnyű hétvégéje, hiszen sok minden új és ismeretlen volt számára Doningtonban. „Kemény hétvége volt számunkra, még annál is ,mint amire számítottunk. Teljesen új pálya volt, én a műtét utáni sérülési szünetről tértem vissza, ráadásul négy hét szünetünk volt. Nem voltak így a legjobb körülmények számomra.” – mondta a spanyol.

„Többre számítottunk. Ennek ellenére tudtam javulni a hétvége folyamán, és a vasárnapi második főfutamon egyértelműen csökkentettük a lemaradásunkat” – mondta Vierge. „Legalább fontos adatokat és információkat gyűjtöttünk.”