back to top
2024. május 03. 18:50
KezdőlapMotoGPMiért olyan jó Miller esőben? - elmondja ő maga

Miért olyan jó Miller esőben? – elmondja ő maga

A múltban mindig voltak kiváló esőmenők, példaképp Ralf Waldmann vagy Anthony West, akik úgy érezték magukat a nedves pályán, mint kacsa a vízben. A 2022-es rajtrácson azonban van egy „kétéltű” pilóta is.

A 27 éves ausztrál Jack Miller különösen jól érzi magát vizes pályán és vegyes körülmények között is. Immár nyolcadik MotoGP-szezonját teljesíti, először három évet a Hondával, majd hármat a Pramac-Ducatival, most pedig a második idényét futja a Ducati-Lenovo gyári csapatban Pecco Bagnaia oldalán. A világbajnoki hetedik helyezett Miller tud magyarázatot adni arra vajon, hogy miért megy neki olyan jól a vizes körülmények között?

„A dirt pályáknak van némi köze hozzá.” – kezdi Miller.

„Az is közrejátszik, hogy mi, ausztrálok más motorokhoz vagyunk szokva. Mindenfélével megbirkózunk, a motor nem számít. Ha nem értem, hogyan kell kezelni a gépet esőben, akkor addig akarok tanulni, amíg meg nem értem. Nagyon jól megértheted, hogy mit bírnak a gumiabroncsok, milyen állapotban vannak az esős körülmények között, és mennyit tudsz rájuk tenni. A vezetési stílusom is hasznos az esőben, ahogy minden más is.”