2024. március 28. 17:51
KezdőlapMotoGPPoncharal: Megértem Oliveirát

Poncharal: Megértem Oliveirát

Miguel Oliveira nem akarta, hogy 2023-ra a Red Bull csapatból a KTM Tech3-as alakulatához kerüljön. Poncharal megérti a portugál döntését.

„Különleges kapcsolatom van Miguellel” – kezdi Poncharal.

„Amikor Mugellóban hallottam, hogy lehetőség van arra, hogy két év után visszatérjen hozzánk, teljes gyári támogatással, a legújabb gyári motorokkal, megfelelő fizetéssel, úgy gondoltam, hogy ez egy jó ötlet.”

A jelenlegi világbajnoki tizedik helyezett Oliveira azonban elutasította ezt. A KTM pedig érdemi múltja miatt nem állt a portugál útjába.

„Megértem Miguel megközelítését. Vezetőként egoistának kell lenned, erős egóval kell rendelkezned. Ha nem hiszel magadban, és nincs benned egyfajta büszkeség, akkor nem leszel sikeres. Miguel nevében nem tudok beszélni. Azt hiszi, hogy jobb, mint Jack. Szerintem ez normális, biztos így gondolkodik: ‘Ha a KTM azt gondolja, hogy Jack jobb nálam, akkor elvesztették a bizalmukat bennem.’ Ez lehet Miguel gondolatmenete. Megértem a hozzáállását. Két napig gondolkodott a KTM ajánlatán. Amikor Mugellóban a rajtrácsra sétáltunk, a bokszban Paulo,  Oliveira apja közölte, hogy a KTM már nem számíthat Miguelre. Szerettem volna őt a csapatban tudni, de el kell fogadnom a döntését.”