2024. április 20. 12:32
KezdőlapMotoGPMiller: Annak idején minden a testsúlyról szólt

Miller: Annak idején minden a testsúlyról szólt

Jack Miller Moto3-as másodikként a robbant be anno a királykategóriába. Az új kihíváshoz azonban a kezdet kezdetén nem volt elég a kondíció.

Amikor Jack Miller 2014-ben második lett a Moto3-as világbajnokságon, az 50 lóerős 250 köbcentis Red Bull Ajo KTM-ről átült az LCR csapat 270 lóerős, 1000 köbcentis Honda RC213V V4-esére, és bátran lemondott egy Moto2-es szezonról, mint megállóhelyről, ami kiváltott néhány kritikát, többek között a saját csapatán belülről is. Azt mondták ugyanis, hogy nem rendelkezik a szükséges fizikai feltételekkel, változtatnia kell az életmódján és többet kell edzenie.

Az LCR Honda csapat tulajdonosa, Lucio Cecchinello keményen próbálta kiküszöbölni a tehetséges ausztrálnak ezt a gyenge pontját. Szigorú fitneszprogramot írt elő – és kevesebb partit.

Mennyi időbe telt, mire Miller rájött, hogy a királykategóriában jobban és lelkiismeretesebben kell felkészülnie fizikailag, mint a Moto3-as világbajnokságban?

„Csak egy szezon” – válaszolta Jack Miller a SPEEDWEEK.com-nak adott interjújában.

„Hamar rájöttem: ‘Ez így nem mehet tovább. A MotoGP egy „főállású munka”. Akkoriban nagy hasznomra vált, hogy az LCR-nél találtam egy csapattársat Cal Crutchlow személyében, aki rengeteget edzett és sokat segített nekem ezen a téren. Félreérthetetlenül világossá tette számomra, hogy mit kell befektetni, ha sikeres akarsz lenni a MotoGP-ben. Ezt aztán gyorsan megértettem.”

„Ha visszatekintek arra, hogy milyen állapotban voltam 2015-ben, és milyen fitt vagyok most, meggyőződésem, hogy most már én vagyok az egyik legfittebb srác a rajtrácson. Nem akarom azt mondani, hogy élvezem az edzéseket, mert senki sem élvezi mindig. Vegyük például az idei sachenringi versenyt. Ez volt talán pályafutásom egyik legfárasztóbb versenye 36 fokban, de jól éreztem magam az elejétől a végéig. Ha ezt egy ilyen futamban meg tudod csinálni, akkor az összes többi versenyen is jó formában vagy.”

„Korábban futnom kellett, de csak azért, hogy megtartsam a súlyomat. Minden a testsúlyról szólt. Elmondhatom, hogy nem sokat változott azóta, de a testalkatom iegn. A plusz izomtól egy kicsit nehezebb lettem, de a különbség kicsi.”