2024. március 28. 21:18
KezdőlapMotoGPDoohan biztos benne, hogy Márquez fog még nyerni

Doohan biztos benne, hogy Márquez fog még nyerni

Marc Márquez kálváriája nem az első ilyen eset a Repsol Honda csapatánál. A 90-es években nagyjából hasonló korban volt Mick Doohan, amikor Assenben súlyosan megsérült egy edzésen. Bár az ausztrál még abban a szezonban visszatért, és az igazi sikerszériája csak később következett, de alighanem át tudja érezni Márquez helyzetét.

„Nem hiszem, hogy sok dolgom lenne a felépülésével kapcsolatosan. A Hondához való kötődésem miatt évek óta rendszeresen beszélgettünk eddig is. Ami miatt elsősorban aggódok, az a biztonsága, az egészsége, a versenyzés utáni élete. Nagyobb perspektívában nézve ugyanis a versenyek csak kis része az életnek. A sérülése óta gyakrabban beszélünk, mert bár a két eset nem összehasonlítható, de a pszichológiája, a gondolatok ugyanazok. Próbálom megkönnyíteni a dolgát, hogy könnyebben átvészelje, amin most keresztülmegy, mivel egykor én is átéltem ezeket.”

Forrás: Repsol Honda

Amit szintén átélt az ausztrál, amikor egy az említettnél is sérülés miatt végleg vissza kellett vonulnia a legsikeresebb időszakában. Márquez viszont úgy tűnik, még nem tart itt sem korban, sem állapotban. A kérdés, hogy sikerülhet-e neki a sikeres visszatérés. Ami biztos, és ebben Doohan is egyetért, hogy Marquezen nem fog múlni.

„Marc egyértelműen nagyon gyors, és mentálisan erős. Most viszont frusztrált azért, mert nem tud úgy versenyezni, ahogy egykor. Ezért vagyok biztos benne, hogy idő kell, hogy felépüljön, hogy rendbe jöjjön a karja, és visszatérjen a legjobb formájába. Ha az bekövetkezik, akkor úgy fog motorozni ahogy szeretne anélkül, hogy a biztonságát kockáztatná, és újra nyerni fog. Ez persze nem könnyű, sosem az. A sport nem vár senkire. De eddig is bebizonyította, hogy „félkézzel” is tud nyerni. Hat MotoGP világbajnoki címet nyert, erre nem lenne képes, ha nem lenne elég kemény hozzá. Ő minden idők egyik legjobbja, és még csak 29 éves, tehát még mindig fiatal. Ha fizikailag rendben lesz, és ha a legmagasabb szinten tud teljesíteni, sőt még félkarral is tud nyerni, akkor biztos vagyok benne, hogy egészséges végtagokkal képes lesz a bajnoki címért harcolni.”