kedd, augusztus 16, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
EWC - 🇯🇵 Suzuka 8h
🇬🇧 Brit Superbike - Thruxton 1
KezdőlapMotoGPMárquez elkezdheti a fizioterápiát

Márquez elkezdheti a fizioterápiát

Marc Márquez műtétjére június 2-án került sor, azóta a nyolcszoros motoros világbajnok kénytelen pihenni. Fizikai edzésre csak nagyon korlátozottan volt lehetőség, a spanyol pedig a regenerálódásra használta az időt.

- Hirdetés -

Hat héttel a minnesotai Rochesterben végzett műtét után a spanyol felkereste a Dr. Joaquin Sánchez Sotelo, Dr. Samuel Antuña és Dr. Angel Cotorro orvosokból álló csapatot, hogy megvizsgálják. Az eredmény pedig nagyszerű: semmi sem áll a fizioterápia és a kardioedzés útjában.

“Fontos lépéshez érkeztünk a gyógyulási folyamatban. Ezen a második kontrollvizsgálaton az orvosok megerősítették, hogy a felkarcsont megfelelően összeforrt” – számolt be a hírről Márquez.

- Hirdetés -

“Ezzel együtt elkezdhetjük a fizioterápiát és a kardioedzést.”

“Nagyon örülök, hogy visszanyertem a mozgásképességet a karomban. Ez nagyban elősegíti a gyógyulási folyamatot. Szeretnék köszönetet mondani a teljesorvosi csapatnak a kezelésért és a figyelemért.”

Dr. Sánchez Sotelo a gyógyulás folyamatáról is nyilatkozott:

“Hat héttel a Marc Márquez jobb felkarcsontján végzett műtét után a vizsgálat során jó klinikai és radiológiai fejleményeket tapasztaltunk. Így lehetővé válik a mobilitás fejlődése és az erő visszanyerése. A páciens hat héten belül újabb vizsgálaton fog részt venni.”