2024. április 18. 10:26
KezdőlapMotoGPMárquez elkezdheti a fizioterápiát

Márquez elkezdheti a fizioterápiát

Marc Márquez műtétjére június 2-án került sor, azóta a nyolcszoros motoros világbajnok kénytelen pihenni. Fizikai edzésre csak nagyon korlátozottan volt lehetőség, a spanyol pedig a regenerálódásra használta az időt.

Hat héttel a minnesotai Rochesterben végzett műtét után a spanyol felkereste a Dr. Joaquin Sánchez Sotelo, Dr. Samuel Antuña és Dr. Angel Cotorro orvosokból álló csapatot, hogy megvizsgálják. Az eredmény pedig nagyszerű: semmi sem áll a fizioterápia és a kardioedzés útjában.

„Fontos lépéshez érkeztünk a gyógyulási folyamatban. Ezen a második kontrollvizsgálaton az orvosok megerősítették, hogy a felkarcsont megfelelően összeforrt” – számolt be a hírről Márquez.

„Ezzel együtt elkezdhetjük a fizioterápiát és a kardioedzést.”

„Nagyon örülök, hogy visszanyertem a mozgásképességet a karomban. Ez nagyban elősegíti a gyógyulási folyamatot. Szeretnék köszönetet mondani a teljesorvosi csapatnak a kezelésért és a figyelemért.”

Dr. Sánchez Sotelo a gyógyulás folyamatáról is nyilatkozott:

„Hat héttel a Marc Márquez jobb felkarcsontján végzett műtét után a vizsgálat során jó klinikai és radiológiai fejleményeket tapasztaltunk. Így lehetővé válik a mobilitás fejlődése és az erő visszanyerése. A páciens hat héten belül újabb vizsgálaton fog részt venni.”