2023. június 06. 14:38
KezdőlapSuperbikeBaz és Laverty rajthoz állnak az IDM-ben Assenben

Baz és Laverty rajthoz állnak az IDM-ben Assenben

- Hirdetés -

A Team Bonovo Action BMW-nek tervei vannak a nyári szünetre. A világbajnokságon induló Loris Baz és Eugene Laverty vezetésével a Jürgen Röder és Michael Galinski köré szerveződő csapat ellátogat a német bajnokságra Assenbe.

Amikor a hollandiai Assenben megrendezésre kerülő Nemzetközi Német Bajnokság IDM ötödik futamának nevezési lapjait nézegette, a promóter bizonyára nagyon örült. Loris Baz és Eugene Laverty a Bonovo Action BWM csapatból bejelentették részvételüket a nemzeti bajnokság ezen fordulóján. A 2022-es szezonban Leon Haslam is vendégszerepelt már a német bajnokságban, nem is akárhogyan.

A BMW versenyzői a most-i futam után nyári szünetre mennek. Ám tengerparti buli helyett augusztus 12. és 14. között Hollandiába utaznak. „Jürgen Röder csapattulajdonos és én innen jöttünk” – magyarázza a hátteret Michael Galinski csapatfőnök. „Azt is észrevettük, hogy az IDM szervezete nagyon örül annak, hogy rajthoz állunk Hollandiában.”

- Hirdetés -

Baz és Laverty azonban nem fog ott teljesíteni egy olyan tesztet, amely felhasználható a világbajnokságra. Az IDM Superbike-ban lecsupaszított motorokkal fognak versenyezni, a vb-motorok otthon maradnak. De az ambíciójuk valószínűleg néhány lóerővel kevesebbel is töretlen marad. Assenben ugyanis az IDM Superbike-ban Markus Reiterberger és Leandro Mercado, két világbajnoki tapasztalattal rendelkező pilóta is rajthoz áll majd.

Míg Laverty számára ez lesz az első fellépés az IDM Superbike-ban, addig Baznak már van egy IDM-es indulás karrierje múltjában. Ez azonban 2011-re nyúlik vissza, amikor egy Yamahával versenyzett. Michael Galinski emlékei viszont annál frissebbek. Tavalyig saját Yamaha-csapatot vezetett az IDM Superbike-ban, legutóbb pedig Jonas Folgerrel és a 2020-as címvédéssel, nyolc futamból nyolc győzelemmel szerzett nevet magának. Ezután következett a váltás a világbajnokságba.

- Hirdetés -