back to top
2024. május 03. 00:56
KezdőlapMotoGPAleix Espargaró: Barcelona a bizonyíték arra, hogy lazítani kell

Aleix Espargaró: Barcelona a bizonyíték arra, hogy lazítani kell

Az Aprilia sztárja, Aleix Espargaró a 2022-es MotoGP-szezon egyik meglepetése. A spanyol folyamatosan az élmezőnyben van, és a bajnoki címre pályázik. Barcelonában azonban rosszul alakultak a dolgok.

A spanyol azon a szombaton megszerezte a pole pozíciót a Circuit de Barcelona-Catalunya pályán, és a versenytempója lenyűgöző volt.

A látszat azonban csalóka volt. A versenyen nem a tervek szerint alakultak a dolgok, Fabio Quartararo ellépett az élen, Aleix Espargaró pedig egy körrel korábban örülhetett a második helynek.

„Barcelona nagyon nehéz hétvége volt számomra” – tisztázta most az Aprilia gyári versenyzője.

„Nagyon, nagyon, nagyon nagy nyomást éreztem, mert mindenki szurkolt nekem. Az összes katalán és spanyol szurkoló. Marc Márquez nélkül kitartanak mellettem, és remélik, hogy nyerek. Nagyon fárasztó hétvége volt.”

„Talán egy kicsit túlságosan koncentrált voltam, túl komolyan vettem a hétvégét. A pole pozíció után azt mondtam, hogy nem élveztem a kvalifikációt, annak ellenére, hogy megszereztem az első rajtkockát.”

„A versenyt is túl konzervatívan kezdtem, mert kímélni akartam a gumikat. Ha Fabio elkap egy másik pályán, akkor újra megtámadom, megküzdök vele. Barcelonában azonban a győzelem megszállottja voltam, ezért nagyon figyeltem a gumikra. Így vesztettem el a versenyt.”

A spanyol végül az ötödik helyen végzett. Az okok jól ismertek.

„Barcelona volt a bizonyíték arra, hogy egy kicsit lazítani kell. Jobban ki kell élvezni a pillanatot, én túlságosan koncentráltam. Még a kockás zászlót sem láttam.”