2024. április 23. 09:59
KezdőlapSuperbikeEltávolították a fémprotézist Bernardi gerincéből

Eltávolították a fémprotézist Bernardi gerincéből

Tavalyi súlyos balesete kapcsán kénytelen volt megint kés alá feküdni Luca Bernardi. Ez viszont már egy örömteli alkalom volt, hiszen már „csak” kivenni kellett korábban kapott fémprotézisét.

2021-ben Luca Bernardi kiválóan kezdte a Supersport-világbajnoki szezont. A fiatal sanmarinói motoros bár nyerni nem tudott, ötször is dobogóra állhatott, Magny-Cours-ban pedig közel állt ahhoz, hogy először első helyen is végezzen. Ekkor övé volt a Superpole, amelyet az első futamon egy ötödik helyre tudott váltatni. A másodikon a verseny vége felé közeledve Bernardi megpróbálkozott egy előzéssel, azonban elvesztette motorja elejét. Az esés közben ráadásul még egyik riválisa is eltalálta, ami miatt a szezon teljes hátralévő részét kihagyni kényszerült. Kiváló szezonkezdésének köszönhetően Bernardi még így is kilencedikként zárta a szezont.

A még mindig nem egészen 21 éves motoros úgy tudott idén visszatérni (már a Superbike-vb-n, a BARNI színeiben), hogy egy fémprotézissel a gerincében versenyzett. Szezonja nagyjából a fél kihagyott szezon és a kategóriaváltás körülményrendszerének megfelelően indult, eleinte a pontszerzésért is nagyot kellett küzdenie. Legutóbb Mostban aztán a harmadik futamon szezonbeli legjobb eredményét elérve 10. lett.

Miután a mezőny legközelebb szeptember 9-11 között versenyez majd Magny-Cours-ban, itt volt a lehetőség eltávolítani a fentebb említett protézist. A motoros azóta túl is van a műtéten, ami komplikációktól mentesen alakult.

Itt vagyok a faenzai kórházban, nemrég eltávolították a gerincemből az azt stabilizáló fémprotézist. Jól érzem magam, nemrég jöttem ki a műtőből. Motivált vagyok, alig várom, hogy visszatérhessek Magny-Cours-ban! Szeretném megköszönni Doktor Tonatinak és a faenzai kórháznak, hogy gondomat viselték. Hamarosan találkozunk!” – üzent Instagram-sztorijában Bernardi a műtétet követően.

Miután Luca volt már olyan állapotban, úgy döntöttünk, hogy a gerinc stabilizálására beépített fémprotézist már most eltávolíttatjuk, és nem várjuk meg vele a szezon végét. Télen így már az a cél vele, hogy úgy fel tudjon készülni 2023-ra, ahogy az ideire még nem volt lehetősége” – mondta a csapatfőnök Marco Barnabo.