2023. június 02. 10:19
KezdőlapSuperbikeEltávolították a fémprotézist Bernardi gerincéből

Eltávolították a fémprotézist Bernardi gerincéből

- Hirdetés -

Tavalyi súlyos balesete kapcsán kénytelen volt megint kés alá feküdni Luca Bernardi. Ez viszont már egy örömteli alkalom volt, hiszen már „csak” kivenni kellett korábban kapott fémprotézisét.

2021-ben Luca Bernardi kiválóan kezdte a Supersport-világbajnoki szezont. A fiatal sanmarinói motoros bár nyerni nem tudott, ötször is dobogóra állhatott, Magny-Cours-ban pedig közel állt ahhoz, hogy először első helyen is végezzen. Ekkor övé volt a Superpole, amelyet az első futamon egy ötödik helyre tudott váltatni. A másodikon a verseny vége felé közeledve Bernardi megpróbálkozott egy előzéssel, azonban elvesztette motorja elejét. Az esés közben ráadásul még egyik riválisa is eltalálta, ami miatt a szezon teljes hátralévő részét kihagyni kényszerült. Kiváló szezonkezdésének köszönhetően Bernardi még így is kilencedikként zárta a szezont.

A még mindig nem egészen 21 éves motoros úgy tudott idén visszatérni (már a Superbike-vb-n, a BARNI színeiben), hogy egy fémprotézissel a gerincében versenyzett. Szezonja nagyjából a fél kihagyott szezon és a kategóriaváltás körülményrendszerének megfelelően indult, eleinte a pontszerzésért is nagyot kellett küzdenie. Legutóbb Mostban aztán a harmadik futamon szezonbeli legjobb eredményét elérve 10. lett.

- Hirdetés -

Miután a mezőny legközelebb szeptember 9-11 között versenyez majd Magny-Cours-ban, itt volt a lehetőség eltávolítani a fentebb említett protézist. A motoros azóta túl is van a műtéten, ami komplikációktól mentesen alakult.

Itt vagyok a faenzai kórházban, nemrég eltávolították a gerincemből az azt stabilizáló fémprotézist. Jól érzem magam, nemrég jöttem ki a műtőből. Motivált vagyok, alig várom, hogy visszatérhessek Magny-Cours-ban! Szeretném megköszönni Doktor Tonatinak és a faenzai kórháznak, hogy gondomat viselték. Hamarosan találkozunk!” – üzent Instagram-sztorijában Bernardi a műtétet követően.

Miután Luca volt már olyan állapotban, úgy döntöttünk, hogy a gerinc stabilizálására beépített fémprotézist már most eltávolíttatjuk, és nem várjuk meg vele a szezon végét. Télen így már az a cél vele, hogy úgy fel tudjon készülni 2023-ra, ahogy az ideire még nem volt lehetősége” – mondta a csapatfőnök Marco Barnabo.

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)
- Hirdetés -