2024. március 28. 14:02
KezdőlapMotoGPPol Espargaró újra teljesen egészséges

Pol Espargaró újra teljesen egészséges

A Honda gyári versenyzője, Pol Espargaró a MotoGP nyári szünete előtt komoly bordafájdalmakkal küzdött. A spanyol arra használta a versenymentes időt, hogy újra teljesen fitt legyen.

A legutóbbi, asseni nagydíjon Pol Espargarónak idő előtt be kellett dobnia a törülközőt. A Repsol Honda csapat spanyol versenyzőjének a német történt bukása után erős bordafájdalmai voltak, és alig kapott levegőt a holland pályán tartott edzésen.

A MotoGP összesített tabellájának 17. helyezettje arra használta a szünetet, hogy újra teljesen regenerálódjon. A következő hétvégén aztán Stefan Bradllel együtt a Honda gyári csapatának színeiben az 5,900 km-es brit pályán áll rajthoz. Tavaly Espargaró a pole pozíciót, majd ötödik helyet szerezte meg a versenyen.

„Jól telt a nyári szünet, felépültem a németországi bordasérülésemből, és vissza tudtam térni az edzésekre. Tavaly remek hétvégénk volt Silverstone-ban” – mutatott rá a 31 éves spanyol.

„Keményen fogok dolgozni, és megpróbálom megismételni ezt az eredményt, de még sok a tennivaló.”

„Ez egy olyan pálya, amely tavaly nagyon jól feküdt nekünk, így remélem, hogy az év második felét jobban kezdhetjük, mint ahogy a szünet előtti futamokon végeztünk. Nagyszerű szünet volt, de most már készen állok arra, hogy újra versenyezzek.”