2024. március 29. 01:03
KezdőlapSupersportBaldassarri zárkózik: "Soha nem adtam fel"

Baldassarri zárkózik: „Soha nem adtam fel”

Voltak pillanatai a Supersport-szezonnak, amikor gyakorlatilag reménytelennek tűnt Lorenzo Baldassarri sorsa. Sok minden változott azóta.

A 2022-es Supersport-világbajnoki szezon Lorenzo Baldassarri futamgyőzelmével indult. A Moto2-t nyolc év után hátrahagyó olasz számára tehát ígéretesen indult az idény. Ezt követően viszont megkezdődött Dominique Aegerter diadalmenete. A svájci vb-címvédő a következő kilenc versenyt kivétel nélkül megnyerte, előnye pedig folyamatosan hízott. Így tehát hiába volt ott szinte minden alkalommal a dobogón, Baldassarri Csehországba érkezve már 64 pontos hátrányban volt.

Mostban viszont fordult a kocka. Aegerter az első futamon kiesett, a másodikról pedig hivatalosan kizárták. Baldassarri pedig köszönte szépen a lehetőséget, mindkét cseh futamot megnyerte, és gyakorlatilag eltüntette lemaradását. A 64 pontos deficitből mindössze 14 maradt a két győzelemnek köszönhetően.

Tökéletes hétvége volt!” – lelkendezett a második futam leintése után Baldassarri. „Összejött a pole, a győzelem, majd vasárnap ebből még egy. Nagy szükségünk volt ezekre. Szerencsére stabil teljesítményt tudtunk nyújtani már péntektől kezdődően. És ezt is kell folytatnunk, hiszen Domi nagyon erős, és jönnek fel a többiek is. Tudjuk, hogy gyorsak vagyunk és képesek vagyunk a győzelemre. Izgalmas lesz a szezon második fele!

Baldassarri a folyamatosan hízó hátrány ellenére sem csüggedt. „Misanóban azt gondoltam, legyőzhetem Domit. Meg is volt, de aztán rámentem a zöldre. Doningtonban megint hittem ebben, megint nem jött össze. Nehéz volt kitartani, de soha nem adtam fel a reményt. Valami mindig történhet, egy bajnoki szezon pedig nagyon hosszú. Emlékszem a 2017-es Moto2-es szezonra. Ott is megnyertem az első négy versenyből hármat, mégis rossz szezon lett belőle.