kedd, augusztus 16, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
EWC - 🇯🇵 Suzuka 8h
🇬🇧 Brit Superbike - Thruxton 1
KezdőlapSupersportSzimulálás miatt hivatalosan kizárást kapott Aegerter

Szimulálás miatt hivatalosan kizárást kapott Aegerter

Hogy a mentés tovább tartson az első futam első körében történt balesetet követően, és piros zászlóval megszakítsák, Dominique Aegerter még a szimulálást is bevetette.

- Hirdetés -

Dominique Aegerter is áldozatásul esett annak az első körös balesetnek, amelyért vétkesnek Can Öncüt ítélték meg. Ebben a svájci éllovas is érintett volt, csak nem épp úgy, ahogy arról az eredeti hírek szóltak. Aegerter állapotával kapcsolatban az orvosi stáb agyrázkódást állapított meg, azonban később kiderült, a dolog etikai oldala ezzel még közel sincs letudva.

A Ten Kate versenyzője ugyanis a versenyigazgatóság hivatalos megfogalmazása szerint ugyanis “olyan állapotot szimulált, amellyel lassítani igyekezett a mentést, hátha ezzel elő tudja idézni azt, hogy piros zászlóval megszakítsák a futamot.

- Hirdetés -

Aegerter számára az egészségi állapota egyébként sem tette volna lehetővé az indulást a fent említett agyrázkódás miatt, ennek fényében pláne érthetetlen ez a sportszerűtlenség. Ezzel kapcsolatban a svájci később saját maga is elnézést kért.

Először is sajnálom, ami az első futam balesetét követően történt” – kezdte magyarázkodását az előnyéből 50 pontot leadó Aegerter. “Nagyon hektikus szituáció volt, amely azt hozta ki belőlem, hogy rosszul döntöttem és hibát követtem el. Óriási volt a nyomás, az adrenalin és az érzelmek. Senkit nem akartam veszélybe sodorni. Elnézést kérek a történtekért.

Aegerter annak ellenére nem aggódik, hogy előnyéből mindössze 14 pont maradt. “Nincs még vége a bajnokságnak, ott van még a szezon második fele. Ennek során a csapatnak és nekem a lehető legjobban kell majd teljesítenünk. Nem fogjuk feladni, hamarosan jön Magny-Cours.

A Ten Kate csapatfőnöke, Kervin Bos is igyekszik már a következő feladatra koncentrálni. “Természetesen nagyon sajnálatos, ami történt, de nem véletlenül hívnak minket Team Rockynak. Ebből is fel fogunk állni. A nyári szünet után Magny-Cours-ban egy minden eddiginél keményebben dolgozó Ten Kate istállót fognak látni.

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)