2024. április 24. 01:37
KezdőlapSupersportSzimulálás miatt hivatalosan kizárást kapott Aegerter

Szimulálás miatt hivatalosan kizárást kapott Aegerter

Hogy a mentés tovább tartson az első futam első körében történt balesetet követően, és piros zászlóval megszakítsák, Dominique Aegerter még a szimulálást is bevetette.

Dominique Aegerter is áldozatásul esett annak az első körös balesetnek, amelyért vétkesnek Can Öncüt ítélték meg. Ebben a svájci éllovas is érintett volt, csak nem épp úgy, ahogy arról az eredeti hírek szóltak. Aegerter állapotával kapcsolatban az orvosi stáb agyrázkódást állapított meg, azonban később kiderült, a dolog etikai oldala ezzel még közel sincs letudva.

A Ten Kate versenyzője ugyanis a versenyigazgatóság hivatalos megfogalmazása szerint ugyanis „olyan állapotot szimulált, amellyel lassítani igyekezett a mentést, hátha ezzel elő tudja idézni azt, hogy piros zászlóval megszakítsák a futamot.

Aegerter számára az egészségi állapota egyébként sem tette volna lehetővé az indulást a fent említett agyrázkódás miatt, ennek fényében pláne érthetetlen ez a sportszerűtlenség. Ezzel kapcsolatban a svájci később saját maga is elnézést kért.

Először is sajnálom, ami az első futam balesetét követően történt” – kezdte magyarázkodását az előnyéből 50 pontot leadó Aegerter. „Nagyon hektikus szituáció volt, amely azt hozta ki belőlem, hogy rosszul döntöttem és hibát követtem el. Óriási volt a nyomás, az adrenalin és az érzelmek. Senkit nem akartam veszélybe sodorni. Elnézést kérek a történtekért.

Aegerter annak ellenére nem aggódik, hogy előnyéből mindössze 14 pont maradt. „Nincs még vége a bajnokságnak, ott van még a szezon második fele. Ennek során a csapatnak és nekem a lehető legjobban kell majd teljesítenünk. Nem fogjuk feladni, hamarosan jön Magny-Cours.

A Ten Kate csapatfőnöke, Kervin Bos is igyekszik már a következő feladatra koncentrálni. „Természetesen nagyon sajnálatos, ami történt, de nem véletlenül hívnak minket Team Rockynak. Ebből is fel fogunk állni. A nyári szünet után Magny-Cours-ban egy minden eddiginél keményebben dolgozó Ten Kate istállót fognak látni.