back to top
2024. május 25. 06:19
KezdőlapWheelieIannone a visszatérést fontolgatja

Iannone a visszatérést fontolgatja

Andrea Iannone még 2023. december 16-ig eltiltását tölti, de az olasz már intenzíven gondolkodik a visszatérésen. Az egykori MotoGP-pilóta számára az egyik lehetőség a Superbike-világbajnokság lenne.

Andrea Iannone továbbra is fenntartja ártatlanságát, de azt, hogy a 2019-es maláj futamon vett vizeletmintájába hogyan kerülhetett akaratlanul anabolikus szteroid, az ún. drostanolon, ő és az ügyvédei nem tudták kellőképpen bizonyítani a Nemzetközi Sportbíróság előtt.

A büntetés a sportoló számára szigorú volt: négyéves eltiltás, ami egy profi eltiltásnak felel meg. Bár az olasz már 34 éves lesz, amikor 2023. december 16-án lejár az eltiltása, álmodik a visszatérésről.

„Visszatérek a versenyzéshez” – biztosította Iannone a La Gazzetta dello Sport munkatársait.

„Nem tudom, hol, hogyan és mikor, akár a MotoGP-ben, akár a Superbike-világbajnokságban, de garantálom: Az életemnek csak a motorok és a sebesség adhatnak értelmet. Vannak emberek, akik még mindig hisznek bennem, és ez jó.”

Négy év szünet után és 34 évesen azonban a MotoGP-be való visszatérés gyakorlatilag kizárt, még akkor is, ha Iannone továbbra is jó kapcsolatot ápol az Aprilia-val.  A 32 éves versenyző egyébként rendszeresen edz egy Aprilia RSV4-gyel a versenypályán, és állítólag tisztességes köridőket fut.