2024. április 19. 15:07
KezdőlapMotoGPMárquezre sorsdöntő vizsgálat vár augusztus végén

Márquezre sorsdöntő vizsgálat vár augusztus végén

A Repsol Honda sztárját, Marc Márquez egyre jobban érzi magát. „Jól érzem magam. Lépésről lépésre haladok” – mondta a hatszoros MotoGP-világbajnok.

Június 2-án Marc Márquezt negyedszer is megműtötték a rochesteri (Minnesota) Mayo Klinikán. Az első, műtét utáni vizsgálatok jól sikerültek, a rehabilitáció első hetei a terveknek megfelelően zajlottak. Július közepén a 29 éves spanyol elkezdhette a kardióedzéseket. Kilenc héttel a műtét után részt vett az első úszóedzésén, az edzőteremben pedig már könnyű súlyokkal gyakorol.

Egy kamerás stáb kísérte kedden az edzésre Marc Márquezt és kérdezték a spanyolt rehabilitációjáról.

A videó Twitteren megtekinthető:

Az alábbiakat mondta el felépülésével kapcsolatban: „Jól érzem magam. Egyre jobban vagyok. A legfontosabb, hogy a csontom jól gyógyul. Ez a legjobb hír számomra. Lépésről lépésre halad a rehabilitáció, de jelenleg még könnyű edzéseket végzek. Futok, úszom és az edzőteremben dolgozom, gumiszalagokkal és nagyon könnyű súlyokkal, speciális eszközökön. De az igaz, hogy már most is keményen kardiózok, hogy fejlődjek és készen álljak.”

„A kulcs jelenleg a testvérem – utalt Marc az öccsére és az LCR Honda versenyzőjére, Alex Márquezre. „Együtt élünk, ő is edz, és most, hogy lépésről lépésre visszatérhetek, elkezdem vele együtt végezni a kardioedzéseket. Ha most egyedül élnék, sokkal nehezebb lenne. Mert ha sokáig ülsz a kanapén, akkor ellustulsz” – vallotta be Márquez.

„Augusztus végén újabb vizsgálaton veszek részt. Ha minden rendben lesz, onnantól kezdve jelentősen gyorsíthatjuk a rehabilitációt, nagyobb súlyokkal dolgozhatunk, és elkezdhetjük az izmok építését. De egyelőre lépésről lépésre kell haladnunk” – hangsúlyozta Marc Márquez.

Alberto Puig is utalt már erre a közelgő vizsgálatra a silverstone-i verseny előtt. A Honda reméli, hogy versenyzője  legkésőbb szeptemberben vagy októberben visszatérhet.