2024. április 16. 19:53
KezdőlapMotoGPBagnaia: Tudom, hogy Viñales gyorsabb volt nálam

Bagnaia: Tudom, hogy Viñales gyorsabb volt nálam

Francesco Bagnaia a múlt héten Silverstone-ban megnyerte idei negyedik MotoGP futamát. Ám a kockás zászlóig a folyamatosan gyorsuló Maverick Viñales ellen kellett küzdenie.

Maverick Viñales az elmúlt három MotoGP-futamon a leggyorsabb versenyzők között volt. A Sachsenringen az Aprilia technikai problémája miatt kellett feladnia a versenyt. Assenben a spanyol az eddigi legjobb versenyét érte el az RS-GP-vel, és először végzett a dobogón azóta, hogy a noalei gyártóhoz igazolt.

Silverstone-ban Viñales nagy erős futamot teljesített. A 27 éves versenyzőnek a rajtnál akadtak gondjai, így át kellett verekednie magát a mezőnyön. A futama utolsó szakaszán aztán a Ducati sztárjával, Pecco Bagnaiával kellett megküzdenie, aki végül felülkerekedett apriliás riválisán. Bagnaia azonban tudja, hogy Viñales volt a leggyorsabb aznap.

„Azt hiszem, ez volt az első alkalom, hogy ilyen küzdelmet vívtam vele. Az egyetlen, amikor ellene küzdöttem, az Misanóban volt még 2020-ban. Akkor azonban kiestem. Maverick nagy nyomást gyakorolt hátulról”mondta az olasz a Silverstone GP után.

„Most ez más volt, mert csak a végén jött előre. Ha már a rajtnál elöl lett volna, sokkal erősebb lett volna. Biztos vagyok benne, hogy tudott volna különbséget kimotorozni, mert gyorsabb volt nálam. A rossz rajtja miatt vesztett időt.”

„A verseny utolsó szakaszában remek volt az érzés az első gumival. Ahhoz, hogy Maverick fel tudjon zárkózni rám, hihetetlenül húzta a gázt.” – mondta a világbajnoki harmadik. „Mire utolért engem, a hátsó gumija már teljesen feladta. Ezután újra megelőztem, mert nem tudta tartani az ívet. Teljesen lezártam az ívet, ez volt a győzelem kulcsa.”

„Próbáltam egyenletesen menni, hogy kímélni tudjam a gumikat. Ennek ellenére nagy nyomást tudtam gyakorolni, és a végén az első gumival előnyt szereztem.”