2024. április 25. 19:16
KezdőlapMotorsportPetrucci ezúttal endurance versenyen állt rajthoz

Petrucci ezúttal endurance versenyen állt rajthoz

Danilo Petrucci minden alkalmat megragad, hogy a nyeregbe pattanhasson és megméretesse magát.  A hétvégén az Amerikai Egyesült Államokban tett egy kitérőt a hosszútávú versenyzésbe.

MotoGP, Dakar, MotoAmerica és most egy részvétel az ‘N2/Wera National Endurance Series by Dunlop’ sorozatban – Danilo Petrucci minden kalandot bevállal. A pittsburghi versenyen egy négyórás futamon két versenyző állt rajthoz csapatonként.

Az olasz ismét más motorral gurult pályára, ezúttal egy Ducati 955 V2-essel állt rajthoz. A 35 éves versenyző utoljára 2011-ben ment V2-es Ducatival a Superstock 1000-ben, ahol a második helyen végzett, majd váltott a királykategóriába.

Petrucci csapattársa Josh Herrin volt. Ő szintén a HSBK Warhorse Ducati színeiben versenyez a MotoAmerica sorozatban, de a Supersport kategóriában, és ennek megfelelően jól ismerte a motort. Mellesleg ő is vezeti a bajnoki tabellát. A 955 V2 nem volt optimalizálva az Endurance versenyen való használatra, és nem rendelkezett nagyobb üzemanyagtartállyal vagy speciális gyorstöltővel. Három körös hátránnyal a Petrucci/Herrin duó ennek ellenére a harmadik helyen végzett.

Az eredmény azonban másodlagos volt, sokkal inkább a pittsburghi versenyre való felkészülést szolgálta Petrucci számára a hétvégi MotoAmerica-fordulóra, amely arról szólna, hogy tovább növelje összesített előnyét. A szabályok nem engedték volna meg, hogy teszteljen a Ducati V4R-rel.