2024. március 29. 07:52
KezdőlapMotorsportAssen 2 - vegyes érzelmekkel teli versenyhétvége!

Assen 2 – vegyes érzelmekkel teli versenyhétvége!

A Fairium Next Generation Riders Team sajtóközleménye.

A Northern Talent Cup utolsó előtti versenyhétvégéje a motorversenyzés Katedrálisában, Assenben zajlott, idén már második alkalommal. A „Road To MotoGP” program részeként a Dorna által szervezett verseny ezúttal az IDM betétfutamaként szerepelt.

A Fairium Next Generation Riders Team olasz pilótája, Matteo Masili a csehországi Mostban történt szerencsétlen bukása után nem tudott részt venni ezen a versenyen.

A pénteki szabadedzéseken mindenki megpróbálta a megfelelő beállítást, és szélárnyékot keresni, ami a Q1-re már majdnem mindenkinek fixen megvolt.

Amikor az IDM betétfutamaként szerepel a Northern Talent Cup, akkor mindig két kvalifikációt kell a pilótáknak teljesíteni. Ismét tizedmásodpercek számítottak. A jó szélárnyéknak köszönhetően a pole-t végül Varga Tibornak sikerült megszereznie, Farkas Kevin előtt. Rossi Moor az 5. helyről indulhatott. (Az időmérő edzés végeredménye itt található). Lőrinc Laci az első szabadedzésen esett egy nagyot, és kisebb agyrázkódás és kettőslátás miatt nem tudott rajthoz állni.

Fotó: Dorna Sports

A szombati versenyen Rossi végig próbált a dobogóért küzdeni, de ezt a motorja mintha nem akarta volna. Nem igazán volt rendben minden, de a végén sikerült a legtöbbet kihoznia a motorból, ami a 4. helyre volt elég.

Vasárnap szinte mintha a szombati versenyt néztük volna. Ugyanaz az élboly, Farkas Kevin kicsivel előbb a többiektől. Rossi a holland Venemannal, Dustin Schneiderrel és Lenoxx Phommaraval csatázott végig, míg, ahogy szokta, az utolsó kanyarban eldöntötte, hogy bizony ő lesz a második helyezett.

Fotó: Dorna Sports

Rossi a verseny végén a motor erőtlenségére panaszkodott, ami miatt ezúttal nem tudott versenybe szállni az első helyért. A pontversenyt Rossi Moor 14 ponttal vezeti Farkas Kevin előtt.

Az első verseny végeredménye ezen a linken, a második verseny végeredménye és a bajnokság állása pedig ezen a linken érhető el.

A Northern Talent Cup utolsó hétvégéje a Red Bull Ringen lesz szeptember 2-4-i hétvégén, amikor szintén az IDM vendégei leszünk.