2024. március 28. 19:17
KezdőlapMotoGPAleix Espargaró: A fájdalom még jelen van, de készen állok

Aleix Espargaró: A fájdalom még jelen van, de készen állok

Aleix Espargaró, az Aprilia gyári pilótája kevesebb mint két héttel a brit futam negyedik szabadedzésén történt balesete után érkezik a MotoGP következő, spielbergi fordulójára. A versenyző készen áll, de a fájdalom még mindig jelen van.

Aleix Espargaró számára nem a tervek szerint alakult a brit hétvége. Az Aprilia sztárja az edzéseken végig az élen haladt, de az FP4-ben egy komoly highside okozott nagy gondot az Aprilia számára. A spanyol ezután a kvalifikáción a hatodik helyért küzdötte fel magát, a versenyen pedig a kilencedik helyen ért célba, és mindössze egy pontot veszített a világbajnokságot vezető Fabio Quartararóval szemben, aki a nyolcadik helyen végzett.

Egy nappal a verseny után, a barcelonai orvosnál tett látogatás során kiderült, hogy a világbajnoki második helyezettnek eltört a jobb sarka, amikor az aszfaltra csapódott. Műtétre azonban nem volt szükség.

Most Aleix Espargaró készen áll a Red Bull Ringen megrendezésre kerülő versenyre. Bár a fájdalom még nem múlt el teljesen, az Aprilia versenyzője erős eredményt szeretne elérni Ausztriában:

„A fizikai állapotom napról napra javul. Az ödéma a bal lábamból gyakorlatilag eltűnt, de a jobb lábam, amely Silverstone-ban törést szenvedett, még mindig okoz némi fájdalmat. Ennek ellenére nem hiszem, hogy gondjaim lesznek a hétvégén.”

„Egy jó versenyre törekszem. Kíváncsi vagyok, hogyan fog működni a motor az osztrák pályán. Továbbra is az a célunk, hogy minden alkalommal gyorsak legyünk.”