back to top
2024. május 06. 21:23
KezdőlapMotoGPMartín: Nem örülök ennek a bejelentésnek

Martín: Nem örülök ennek a bejelentésnek

A tavalyi győztes Jorge Martín jól kezdett pénteken a Red Bull Ringen, és elégedett volt a harmadik hellyel. A Ducati versenyzője kevésbé örült az új sikánnak és a jövő évi sprintverseny szabályainak.

„A reggeli változékony pályaviszonyok miatt ez a nap kihívást jelentett. Ennek ellenére versenyképes voltam, és a tempóm a használt gumikon is jó volt.”

Martínnak sok jó emléke van a Red Bull Ringről, ahol tavaly első MotoGP-győzelmét ünnepelhette. A vasárnapi 28 körös futamra előretekintve a világbajnoki tizenegyedik helyezett pilótának volt néhány gondolata:

„A közepes hátsó gumi általában a versenygumim, de ezen a pályán nem működik olyan jól. Tehát a versenyre ki kell derítenünk, hogy a kemény vagy a lágy gumi jobb-e.”

A 4,348 kilométeres pálya új sikánja állítólag nagyobb biztonságot nyújt, de Martín újabb potenciális veszélyt lát benne:

„Én voltam a leggyorsabb ezen a szakaszon, szóval tetszik. Azt hiszem, most már kevésbé veszélyes a hely, ha elesik az ember. Maga a sikán azonban nagyobb esésveszélyt jelent, mert sok bukkanó van rajta.”

A 24 éves versenyző azt a most bejelentett szabályt sem nézte jó szemmel, hogy 2023-tól szombaton egy sprintversenyt rendeznek majd:

„Nem örülök különösebben ennek a bejelentésnek, mivel ez mindenki számára nagyon fárasztó és stresszes lesz. A show és a MotoGP szempontjából mindenképpen ez a helyes lépés.”