back to top
2024. május 03. 07:18
KezdőlapMotoGPQuartararo: Mindig a határon vagyunk

Quartararo: Mindig a határon vagyunk

A Red Bull Ring új vonalvezetése „biztosan jobb” a Yamaha versenyzője, Fabio Quartararo számára. Ez önmagában viszont nem elég ahhoz, hogy a különösen erős Ducati-armadával szemben megállja a helyét Spielbergben.

Fabio Quartararo nem csak a hétfős Ducati-falkát robbantotta szét az élen pénteken Spielbergben, a Yamaha-sztár a negyedik helyével azt is biztosította, hogy az összesített időmérőn legalább egy japán motor legyen az ideiglenes Top 10-ben.

„Mint mindig: mindenhol a határon vagyok. Azt hiszem, a legjobb módja az, ha semmire sem gondolok, és a végsőkig kitolom a határokat. Remélhetőleg a jövő évi motor segít majd nekünk.”

Ami a tempót illeti, a világbajnoki éllovas biztosan gyorsnak tűnt.

„A tempó jónak tűnik.” – erősítette meg Quartararo.

„Tudjuk, hogy saját magunknak mindig jó a tempónk, de a versenyen ez megváltozik. A jó dolog az, hogy legalább tudjuk, hogy megvan a sebességünk.”

„Volt egy kis félreértés a csapattal is, sokáig tartott, amíg kicserélték az első gumit az edzésen. A leggyorsabb köridőmet a 3. és a 4. körben teljesítettem, szóval úgy gondolom, van még hova fejlődnünk.”

Az új sikánnal kapcsolatban is megosztott néhány gondolatot a francia versenyző:

Ha az első szektort nézzük, ott életemben először vagyok a Top3-ban, szóval ez biztosan jobb az új sikán. Jobban tetszett a másik elrendezés, de számunkra ez az első sebességfokozatú a jobb.  Erre nem számítottam, de nekünk abszolút pozitív csalódás.”