back to top
2024. május 01. 18:56
KezdőlapUncategorizedBagnaia: Tettem egy lépést előre

Bagnaia: Tettem egy lépést előre

Francesco Bagnaia végig vezette az Osztrák Nagydíjat és az előnyét beosztva megszerezte a győzelmet. Egyértelműen „egy lépést tett előre”.

Francesco Bagnaia csak egyszer adta át rövid időre a vezetést csapattársának, Jack Millernek a 9-es kanyarban. „Sok időt töltöttem el az élen, és azt mondtam magamnak: ha mögötte maradok, akkor az első gumiban lévő légnyomás biztosan túlságosan megnő” – kommentálta gyors ellentámadását az olasz.

Ezt követően Bagnaia feltartóztathatatlanul haladt szezonbeli ötödik győzelme felé. Ez volt zsinórban a harmadik diadala, ami korábban Ducatival csak Casey Stonernek sikerült 2008-ban. Az egyetlen olasz, akinek ilyen szériája volt a királykategóriában, az Bagnaia mentora, Valentino Rossi.

„Meglepett, hogy így kezdtemvallotta be. „Tegnapig nem voltam ennyire versenyképes, de hatalmas munkát végeztünk. A biztonság kedvéért a lágy első gumit tettük fel. Nem hiszem, hogy ez volt a legjobb választás, mert az első kerék nagyon blokkolt. De nagyon elégedett vagyok a munkánkkal. Meg kell próbálnunk még több pontot szerezni. De ez nem lesz könnyű, mert Fabio nagyon versenyképes” – utalt Bagnaia Quartararóra, aki „belerondított” a Ducati dobogóba.

Bagnaia lemaradása a világbajnoki tabellán, amely a szezon első felében beszedett négy nullázás után 91 pontra nőtt, most 44 pont.

A Ducati tehetsége meg van győződve arról, hogy tanult a hibáiból: „Boldog vagyok, hogy kihasználtuk ezt a pillanatot arra, hogy fejlődjek – köszönöm a családomnak, a csapatomnak, a barátnőmnek és a VR46-nak. Mindannyian együtt dolgoztunk azon, hogy megtaláljuk a hibák okát, és javulást érjünk el. Az biztos, hogy még sokat kell tanulnom ahhoz, hogy elérjem az olyan versenyzők szintjét, akik a múltban a csúcson voltak. De úgy gondolom, hogy tettem egy lépést előre, és ezen az úton kell tovább haladnom.”