2024. március 28. 14:57
KezdőlapMotoGPA Márquez testvérek elhagyják menedzserüket?

A Márquez testvérek elhagyják menedzserüket?

Spielbergben robbant a bomba: Marc és Alex Márquez közel 20 év után azonnali hatállyal befejezheti együttműködését menedzserével, Emilio Alzamorával. Az utódja: Jaime Martínez a Red Bulltól.

Amikor a spanyol Emilio Alzamora, Marc és Alex Márquez menedzsere távol maradt az angliai nagydíjhétvégéről, koronavírus fertőzésről beszéltek. De az 1999-es 125 köbcentis világbajnok az osztrák hétvégén sem volt jelen. Az El Periódico de Catalunya szerint Alzamora mintegy 20 év után befejezi a Márquez testvérek menedzseri munkáját.

Ki veheti át a helyét?

A speedweek.com információi szerint legkésőbb az Aragóniai GP-n (szeptember 17-18.) Jaime „Jimmy” Martínez veszi át ezt a pozíciót, aki jelenleg a Red Bullnál dolgozik Madridban, mint „motorsport marketing vezető”. Korábban profi wakeboardosként szerzett magának nevet. Csütörtökön és pénteken Spielbergben járt, majd este Marc Márquezzel együtt visszarepült Spanyolországba.

Jaime Martíneznek nincs aktív motoros múltja. Így ritkán lesz a csapatok boxában, és mivel sportolói múltja miatt wakeboardos, nagy technikai titkokat sem fog tudni elárulni.

Ki Alzamora és mi vezethetett az elváláshoz?

Emilio Alzamora neve több dolog miatt is ismert lehet. 1999-ben a 125 cm3-es kategória világbajnoka volt, 17 éve pedig a Márquez testvéreket képviseli menedzserként.

Alzamora, Márquezék és a Honda Racing Corporation kapcsolata azonban érezhetően szenvedett az elmúlt két évben. A 2020. július 19-i első felkarcsonttörés után nézeteltérések voltak a visszatéréssel kapcsolatban, amit Alzamora később a misanói nagydíjon nyilvánosságra hozott. Alzamora nem csak Alex Márquezt tette Moto3-as világbajnokká saját Estrella Galicia Honda csapatában, de korábban 2011-ben és 2012-ben Marc Márquez is a csapatában versenyzett a Moto2-es kategóriában.

Ezeken felül Alzamora évekig vezette a Monlau Repsol iskolát, amely a legmagasabb szinten képzett fiatal szerelőket és mérnököket a motoros- és autósport csapatok számára. Az egykori diákok közül több mint százan dolgoznak ma a legmagasabb szinten a MotoGP világbajnokságban vagy a Forma-1-ben.

Alex Márquez 2023-ban a Gresini Ducatinál, Marc pedig a Repsol-Hondánál versenyez. Hogy valóban Alzamora nélkül? Ezt a hivatalos bejelentés után mondhatjuk ki egyértelműen.