2024. április 28. 17:23
KezdőlapMotoGPRivola: Nem végeztünk jó munkát

Rivola: Nem végeztünk jó munkát

Az Aprilia gyári csapata elrontotta a gumiválasztást az Osztrák GP-n. Aleix Espargaró nem tudott a 6. helynél előrébb kerülni. Massimo Rivola csalódott volt.

A mai napig nem sikerült top tízes eredményt elérnie az Apriliának a Red Bull Ringen, még a világbajnoki második Aleix Espargaró sem tudott egy tizenegyedik és egy tizenkettedik helynél többet elérni Stájerországban. Az Aprilia ezúttal Aleix Espargaróval a 6. helyet hozta az osztrák futamon, míg Maverick Viñales a 13. helyen végzett.

Massimo Rivola minden volt, csak nem elégedett. Aleix már 32 ponttal van lemaradva Fabio Quartararo mögött a bajnokságban, Pecco Bagnaia pedig jelentősen faragott a hártányából ismét.

„Teljesen elszúrtuk a gumiválasztást” – bosszankodott Rivola a SPEEDWEEK.com-nak nyilatkozva.

„Tudtuk, hogy a lágy hátsó gumiabroncs némi kockázatot hordoz magában, de nem számítottunk arra, hogy a tapadás ennyire lecsökken. A „romlás” túl nagy volt. Ez a mi hibánk, a csapat hibája. Amit Aleix ma itt mutatott, az talán az egyik legjobb futam volt, amit valaha futott itt. A motor hátsó kereke is megpördült a célegyenesben. Szerencsénk volt, mert Aleix Jorge Martín bukásával és Enea Bastianini kiesésével két helyet javított.”

„Igaz, hogy Spielberg mindig is nehéz pálya volt az Aprilia számára, de ha nem biztosítjuk a versenyzőink számára a legjobb feltételeket a versenyhez, az csalódás. Ez azt jelenti: nem végeztünk jó munkát.”