2023. december 08. 14:35
KezdőlapMotoGPViñales: Nem lehet minden nap karácsony

Viñales: Nem lehet minden nap karácsony

Két egymást követő dobogó után a harmadik futam már jelentősen félrement Maverick Viñales esetében. Több tényezőn múlt ez.

Németországgal kezdődően fokozatosan egyre inkább javuló tendenciát mutatott Maverick Viñales. Bár a Sachsenringen még műszaki hiba miatt kiesett, látszott, egyre inkább alakul a tempója. Ezt a következő két futamon, a holland TT-n, majd Silverstone-ban aztán dobogóra is tudta váltani. A legutóbbi futam, az Osztrák Nagydíj aztán megint nem sikerült túl jól Viñales 13. helyével.

Egyszerűen nem bíztunk a közepes gumiban a hétvégén” – mondja lemondóan Viñales. „A közepes hátsó gumi pedig egyértelműen hiba volt, jókora hiba. Végsősoron kockáztattunk, de ez nem jött be. Nem lehet minden nap karácsony. Keményebben kell dolgoznunk, főleg a hétvégék elején, pénteken, hogy jobban megérthessük őket és legyen róluk elég adatunk. Találtunk viszont sok pozitív dolgot, például a vezetési stílusomban is, ezekre lehet majd építeni.

Nem csak Viñales szenvedett a gumikkal, Pol Espargaró sem találta a tapadást. „Nehéz versenyünk volt, folyamatosan szenvedtünk a tapadással és a féktávok megtalálásával. Nem tudtunk úgy versenyezni, ahogy szerettünk volna, nem is jött az eredmény. De dolgoznunk kell tovább. Misanót remélhetőleg jobban tudjuk majd élvezni.

A csapattárs, Aleix Espargaró számára sem alakult túl jól az Osztrák Nagydíj, a jobbik apriliás is csak hatodik lett. Espargaró hátránya így 32 pontra hízott Fabio Quartararóval szemben. Viñales 85 szerzett pontjával tizenegyedik összetettben.

ForrásCrash.net
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)