2024. március 29. 07:51
KezdőlapMotoGPMárquez: Arról álmodom, hogy fájdalom nélkül motorozom

Márquez: Arról álmodom, hogy fájdalom nélkül motorozom

Marc Márquez esetében zajlik már a rehabilitáció, de még messze az út vége. Ez pedig rengeteg mentális kérdést is felvet.

Marc Márquez a 2022-es szezon elején még a ketttőslátása miatt hagyta ki az indonéz és az azt követő argentin futamot. Visszatért ugyan, de állt még előtte egy jóval nagyobb kihívás. A harmadik műtétje óta is rakoncátlankodó karja. Az Olasz Nagydíj után aztán megszületett a döntés: jöhet a negyedik műtét.

Azóta Márquez nem versenyzett, de még így is ő a legjobb hondás motoros. Persze nagyon szeretne visszatérni, de ez még odébb lehet. A rehabilitáció zajlik, még ha ez nem is feltétlenül a legegyszerűbb mentális szinteken. Erről a HRC „Behind the dream: Marc” című videójában beszélt.

A körülöttem lévő emberek a legfontosabbak ebben a folyamatban. Mert végsősoron ugyanúgy ember vagyok én is. Mert mondhatom én azt, hogy erős vagyok, de ezeknek az embereknek ott kell lenniük, ha valami oknál fogva kétkedni kezdenék mindebben” – mondja Márquez a hozzá legközelebb állókkal kapcsolatban. „Nem maradhat minden rád, néha ki kell adnod magadból ezeket. Kell valaki, akivel szembenézhetsz a problémáiddal.

Első lépésként, talán Márquez lelkét is kenegetve, a nyolcszoros világbajnok részt vett az Osztrák Nagydíjon. „Más szerepben érkeztem ide, más mentalitással. A cél az volt, hogy segítsek a csapatnak. Én is összeültem a meetingekre a mérnökökkel, de pénteken aztán haza is jöttem, mert haladnom kell a rehabilitációval is.

Márquez tűkön ül már a visszatéréssel kapcsolatban – persze nem úgy megy az. „Amikor otthon vagy, nyilván versenyezni akarsz. De ezt otthon kontrollálni tudod. Ha viszont a pályán vagy, az más. Ilyenkor idegesebb leszel. Látod a motorodat, amin ugyan más a rajtszám, de attól még az a te motorod. A csapat sincs egyszerű helyzetben. El kell fogadnunk, hogy mi most nehéz időszakon megyünk át. Dolgozni kell, a lehető legjobbunkat nyújtva, és a jövőben javulni. Szokták kérdezni, álmodok-e arról, hogy megint nyerek. Nem. Egyelőre arról álmodok, hogy fájdalom nélkül tudok motorozni.

ForrásMarca