2024. április 18. 07:36
KezdőlapMotoGPBastianini menedzsere: Ez volt a jó döntés a Ducatitól

Bastianini menedzsere: Ez volt a jó döntés a Ducatitól

Carlo Pernat nyilván a saját igazát látja abban, hogy 2023-tól nem Jorge Martín, hanem Enea Bastianini ül a gyári Ducatira Bagnaia mellé.

A 2023-as szezonra vonatkozó pilótapiac egyik legizgalmasabb kérdése az volt, ki lesz a távozó Jack Miller utódja Pecco Bagnaia mellett a gyári Ducatin. Azt nagyon rég tudni lehetett, hogy erre két ember, Jorge Martín és Enea Bastianini pályázik valós eséllyel. A média képviselői sokáig találgattak, ki kerül fel a nagycsapathoz, végül a Ducati választása a szezont kiválóan kezdő, igaz, azóta kicsit a mezőnybe szürkülő olasz lett.

Enea Bastianini menedzsere, Carlo Pernat szerint pedig nyilván ez volt a jó döntés.

A Ducati jól döntött” – szögezi le Pernat. „Megítélhetje mindenki, ahogy akarja, de ez a jó döntés. Jól csinálta a Ducati, hogy kivárt. Sokan talán azt hitték, hogy már meg is van Jorge Martín szerződése 2023-ra.

Bastianini idén már három futamot is nyert, és hatodik összetettben. Jorge Martín összesen két dobogót tud felmutatni 2022-ből és csak kilencedik összetettben.

Ezek az eredmények azt mutatják, hogy Enea egyszerűen jobb szezont fut, mint Jorge. Három versenyt nyert, és sokkal előrébb van nála a tabellán is. Sportszempontból ez egy teljesen logikus döntés volt. A világon mindenki azt hitte, hogy Jorge van előnyben ezért az ülésért, de megváltoztak a dolgok. Azt gondolom, ez pedig kizárólag Jorgén múlt. A tavalyi szezon után tényleg inkább úgy álltak a dolgok, hogy ez az ülés Jorgéé lesz, idén viszont Bastianini miatt kisebb krízisbe is került. Ötször nullázott!

ForrásAS