2024. április 24. 12:47
KezdőlapMotoGPHivatalos: Bastianini ül a gyári Ducatira!

Hivatalos: Bastianini ül a gyári Ducatira!

Megszületett és hivatalossá vált a döntés a gyári Ducatinál: Enea Bastianini lesz a második versenyzőjük 2023-ban.

Rengeteg találgatás volt az elmúlt időszakban, hogy ki lesz Francesco Bagnaia csapattársa a gyári Ducati színeiben: Enea Bastianini vagy Jorge Martín. A találgatásoknak ezennel vége, az olasz márka bejelentette, hogy Enea Bastianini öltheti magára a vörös ruhát és versenyezhet gyári gépük nyergében 2023-ban.

A Speedweek.com értesülései szerint a Ducati azért választotta Enea Bastianinit, mert a tavalyi GP21-es motorral idén három futamot nyert. A rivális Jorge Martín a 2021-es spielbergi futam óta azonban nem tudott győzni. Olaszországban nemrégiben olyan pletykák terjedtek el, hogy a spanyolnak jobb esélyei lehetnek, mert a Ducati nem feltétlenül akar két olaszt a Lenovo csapatában. Ezek a híresztelések nem bizonyultak igaznak, teljesen olasz gyári csapattal fog versenyezni a bolognai márka jövőre.

Bastianini a hétvégi spielbergi futamot idejekorán fejezte be keréksérülése miatt. A verseny utáni nyilatkozatban még azt mondta, nem tudja hol folytatja jövőre.

A mostani bejelentés értelmében, Jorge Martín a Prima Pramac Ducati színeiben gurul pályára 2023-ban is a királykategória küzdelmeiben.

Íme a Ducati bejelentése a Twitteren:

Enea Bastianini: „Nagyon örülök, hogy a jövő évtől kezdve a Ducati hivatalos csapatának színeit viselhetem. Ez volt az álmom, és most valóra vált. A MotoGP-ben eltöltött két év alatt rengeteget tanultam és fejlődtem, és hiszem, hogy a Ducati Lenovo csapat mérnökeivel és embereivel csak fejlődhetek! Szeretném megköszönni Claudiónak, Giginek, Paolónak és Davide-nak, hogy bíztak bennem és megadták nekem ezt a hihetetlen lehetőséget. És szeretném megköszönni Nadiának és az egész Gresini csapatnak is a nagyszerű támogatást, amit kaptam tőlük ebben a csodálatos közös szezonban. Megpróbálom a lehető legjobban zárni a 2022-es szezont, mielőtt teljes elkötelezettséggel és csapatszellemmel nekivágok az új kalandomnak, mint gyári Ducati versenyző.”

A Gresini csapata is nagyon büszke versenyzőjére:

Luigi Dall’Igna: „Nagyon boldogok vagyunk, hogy Bastianini 2023-ban a gyári csapatban versenyez. Enea egy nagyon tehetséges versenyző, és sokat érett a Ducatival töltött két év alatt. Gyorsan tudott fejlődni, a MotoGP-ben való debütáló évében két dobogós helyezést szerzett, majd idén három gyönyörű győzelmet aratott a Gresini csapatával Katarban, az Egyesült Államokban és Franciaországban. Meggyőződésünk, hogy jövőre a Ducati Lenovo Team gyári versenyzőjeként újabb lépést tehet előre, és minden versenyen a főszereplők között lesz. Nem volt könnyű döntés, mert mind Enea, mind Jorge Martín két nagyon gyors fiatal versenyző, ezért mindkettőjüknek ugyanazt az anyagot és technikai támogatást biztosítottuk. Biztosak vagyunk benne, hogy mindketten képesek lesznek megmutatni nagyszerű tehetségüket a pályán.”

Forrásmotogp.com