2024. április 25. 18:14
KezdőlapMotoGPBastianini: Még nem tudom a jövőmet

Bastianini: Még nem tudom a jövőmet

Enea Bastianini hiába húzta be a pole pozíciót Spielbergben, a futamon nullázott. Nyilatkozatában elmondta mi okozta kiesését.

Enea Bastianini négy év után először indult világbajnoki futamon az első rajtkockából, de a pole pozíció nem hozott neki szerencsét. A Gresini versenyzője az ötödik körben épphogy visszatért Jorge Martin elé a harmadik helyre, amikor gondjai támadtak az első kerekével.

„Jól mentünk, a saját tempómat motoroztam, és hagytam némi távolságot Peccónak és Jacknek, hogy kontrollálni tudjam az első gumi hőmérsékletét” – mesélte az olasz. „Martin manőverével, ami egy kicsit buta volt, időt vesztettünk, de utána újra megelőztem őt és a saját ritmusomban mentem. Azonban aztán a 9-es és 10-es kanyar között a kerékkel nekiütköztem a kerékvetőnek, és a felni megsérült. Az első gumiabroncs légnyomása lement, és a versenyemnek vége lett. Ez balszerencse volt.”

„Kár a nullázásért – sóhajtott a háromszoros szezongyőztes. „Kellemetlen, amikor a dobogóért vagy a győzelemért küzdhettél volna – a dobogóért biztosan, talán a győzelemért is. Versenyképes voltam ma, és azt hiszem, tudtuk volna tartani Pecco, Quartararo és Miller tempóját. Most így alakult, de a következő versenyen visszatérünk” – tekintett előre az olasz a két hét múlva Misanóban megrendezésre kerülő hazai futamára.

Misanót a Ducati illetékesei is többször emlegették a második gyári pilóta bejelentésének határidejeként. Ez még érdekesebbé tette a megfigyelők számára Bastianini és Martin párharcát a Red Bull Ringen. „Nem hiszem, hogy ezen múlik a jövőnk. Mindig jó vele küzdeni. Jorge nagyon versenyképes volt ma és nagyon agresszív is, de ezt tudjuk, ez normális” mondta Bastianini. „Még nem tudom a jövőmet, Misano előtt vagy utána fogjuk megtudni. Úgy kell folytatnunk, ahogy ezen a nagydíjon tettük.”