2024. április 20. 13:09
KezdőlapMotoGPMorbidelli: Ausztriában jó dolgok történtek

Morbidelli: Ausztriában jó dolgok történtek

A legutóbbi három futamból immár másodszor fordult elő az, hogy Franco Morbidelli pontot sem szerzett. Az olasz viszont alapvetően nem elégedetlen.

A számok alapján továbbra sem megy. Franco Morbidelli legjobb eredménye 2022-ben még mindig az özönvízben megrendezett Indonéz Nagydíjon összehozott hetedik hely, az idén összeszedett 26 pontjának közel egyharmadát ott szerezte, kilencet. Míg Fabio Quartararo éppen növeli az előnyét az összetettben, ami már 32 pont Aleix Espargaróval szemben, „Morbido” mindössze a tabella tizenkilencedik helyén áll.

És ahogy két futammal ezelőtt Hollandiában, legutóbb az Osztrák Nagydíjon sem sikerült célba érnie. Ezzel együtt Morbidelli tudott pozitívumokat találni a spielbergi versenyben.

Frusztrált vagyok, mert ott a hatos kanyarban az az én hibám volt” – mondja Morbidelli. „Ahogy a heteshez tartottam, a hatosban nagyon lesodródtam az ideális ívről. Gondolom, ott összeszedhettem valami koszt, aztán elszállt az eleje.

Pedig jóval több lehetett volna ebben Morbidelli szerint. „Kár ezért, mert erősnek éreztem magam. Nyilván nem annyira, mint Fabio, az ő tempója hihetetlen volt. De úgy érzem, utolérhettem volna az előttem lévő bolyt. Miguelt például már meg is előztem. Ott tudtam lenni, és ez mindenképp pozitív.

Az olasz szerint úgy voltak biztató jelek a hétvége során, hogy az osztrák pálya egyébként a Yamahának még csak nem is fekszik.

Tudtuk, hogy a pálya nem fekszik igazán a Yamahának. Szóval üdítő volt látni, ahogy az elvégzett munka kifizetődik. Lépünk előre egy olyan pályán is, ami nehéz számunkra. Top 10-es volt a tempónk a warm-upon is. Harcolni tudtunk a Q2-ért. Szóval jó dolgok történtek a hétvégén.

ForrásCrash.net