2024. április 27. 03:59
KezdőlapMotoGPQuartararo úgy érzi, csúcsformában van

Quartararo úgy érzi, csúcsformában van

Mindent megtesz azért Fabio Quartararo, hogy Espargaróval és Bagnaiával szemben ő kerüljön ki győztesként. De tényleg mindent.

Fabio Quartararo egész évben rettenetesen kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt. A francia gyakorlatilag az egyetlen, aki értelmezhető minőségben meg tudja ülni a Yamahát, ez pedig a tabellán is látszik. Előnye ugyan volt nagyobb is, de még mindig ő vezet. Fórja Aleix Espargaróhoz képest 32 pont, Bagnaia 44-gyel van lemaradva.

Bár vezet, Quartararo érzi, messze még a szezon vége. Bagnaia az előző három futamot kivétel nélkül megnyerte, és Aleix Espargaró sincs még leszakítva. A francia tudja, dolgoznia kell.

Kezdődik a szezon utolsó harmada, ami mindig kemény. Nekünk is dolgozni kell. Ezen vagyok én is, gyakorlatilag non-stop edzek, ezért úgy érzem, csúcsformában vagyok” – szögezi le Quartararo. „Tudom, hogy a csapat is mindent megtesz, szóval azt gondolom, Misanóban is összejöhet a jó eredmény.

A csapatfőnök, Massimo Meregalli szerint egyébként a kettős fenyegetés ellenére pont, hogy kisebb rajtuk a nyomás Quartararo és a csapat esetében is.

Tavaly elérhető távolságban volt itt a vb-cím, ahhoz képest most jóval kisebb rajtunk a nyomás. Nagyon szoros a csata a tabella elején, pont ugyanúgy, mint tavaly, de ez most egy jóval átlagosabb hétvége lesz a tavalyihoz képest. Ez az, amit várunk Misanóval kapcsolatban. (Quartararo) szeret itt versenyezni, Franky is. Mindkettejük karrierjében ez egy fontos helyszín, nagyon várják, hogy ismét jól szerepelhessenek. Remélhetőleg száraz hétvége vár majd ránk.

Forráscrash.net