2024. április 20. 17:48
KezdőlapMotoGPStoneri magasságokba emeli Bagnaia teljesítményét Miller

Stoneri magasságokba emeli Bagnaia teljesítményét Miller

Casey Stoner volt az utolsó, aki Francesco Bagnaia előtt utoljára három futamot tudott nyerni. Csapattársa ódákat zeng az olasz teljesítményéről.

Nagyot küzdött a sikerért Francesco Bagnaia, többek között a nem feltétlenül tökéletes gumiválasztása miatt is. Végül nyerni tudott, Assen és Silverstone után sorozatban harmadszor is, idén már ötödször. Utoljára erre Ducati-motorosként Casey Stoner volt képes. Az ausztrál 2008-ban a brit, a német és a holland futamon sem talált legyőzőre.

Bagnaia lemaradása ezzel 44 pontra csökkent a vb-éllovas Fabio Quartararo mögött, holott volt ez 91 is, a Német Nagydíj után. Ez előtt a teljesítmény előtt pedig a csapattárs, a szezon végén távozó Jack Miller is csak meghajolni tud.

A csapat jelenleg óriási formában van” – dicsér mindenkit maga körül Miller. „Pecco (Bagnaia) pedig három futamot nyert meg egymás után, amire utoljára még Casey volt képes. Ez a tény is megmutatja, milyen magas szinten versenyez. Le a kalappal előtte, még úgy is, hogy én ebben csak a fegyverhordozója vagyok. Jó ennek a részese lenni, mindenki nagyon boldog és elégedett. Ilyenkor pedig jobbak az eredmények is.

Bagnaia már korábban is elmondta, hogy kikéri a nagy előd véleményét. Stoner tanácsai Spielbergben is jól jöttek.

Még pénteken segített megérteni több olyan dolgot, amit kívülről, pláne az ő tapasztalatával jobban lehetett látni. Megnéztem, miket tudok ezekből hasznosítani, valószínűleg segítettek is a hétvége folyamán.