2024. március 29. 11:57
KezdőlapMotoGPNem fogadta meg Valentino Rossi tanácsát Bagnaia

Nem fogadta meg Valentino Rossi tanácsát Bagnaia

Bár nyert, Francesco Bagnaia utólag elismerte, ebben rengeteg munkája volt. Könnyebb lehetett volna az élete, ha nem mond ellent a mentor, Valentino Rossi tanácsának.

Francesco Bagnaia versenye alapvetően jól kezdődött a puha első gumikon, a leintéshez közeledve Quartararo, nyakában Millerrel, rendesen felzárkóztak rá. Az olasz végül nyerni tudott, előnyéből viszont mindössze nem egészen fél másodperc maradt. Nemrég arról beszélt, hogy az időjárási viszonyokat tekintve nem biztos, hogy a lágy gumi volt a legjobb döntés, miután ahhoz nem volt kellően hideg.

Pedig egyébként megkapta a jó instrukciókat – ezzel pedig nem más, mint a VR46 csapatfőnöke, a sokak számára mentorként is tevékenykedő Doktor, Valentino Rossi szolgált neki. De ő ellentmondott.

Valéval és Casey-vel is beszéltem a hétvége során” – mondja Bagnaia. „Vale egyfajta mentor számomra, mindig ellát tanácsokkal a gumiválasztást illetően. Ő mondta is, hogy ne a lágyat tegyem fel, mert hosszú nap lesz. Aztán mégis azzal mentem. Biztos meg is jegyzi majd… Casey pedig még pénteken értetett meg velem több olyan dolgot, amit kívülről, pláne az ő tapasztalatával, jobban át lehet látni. Próbáltam ezeket mind-mind hasznosítani.

Pecco Bagnaia sorozatban immár három győzelemnél tart. Voltak a szezonnak olyan pillanatai is év elején, amikor száz pont felé közelített már a hátránya, a deficit viszont most már csak 44 pont Fabio Quartararo mögött. Bagnaia jelenleg harmadik a vb-tabellán, Aleix Espargaró pedig, aki Spielbergben csak hatodik lett, már csak 12 pontra van előtte.

ForrásCrash.net