2024. április 25. 05:40
KezdőlapMotoGPBagnaia: Az idei egyik legkeményebb futamom volt

Bagnaia: Az idei egyik legkeményebb futamom volt

Nem volt tökéletes Francesco Bagnaia gumiválasztása az Osztrák Nagydíjon, így nagyot kellett küzdenie szezonbeli ötödik győzelméért.

Francesco Bagnaia nagy felzárkózásban van, ponthátránya mostanra már csak 44 pont Fabio Quartararóhoz képest. Győzelmi sorozata immár három futamosra nyúlt, miután övé lett a siker Spielbergben is. Ő vezetett minden egyes kör végén, de ezért nagyot kellett küzdenie. A gumiválasztása ugyanis nem volt éppen a legtökéletesebb, miután nem mérte fel tökéletesen az időjárást és a hőmérsékletet.

A biztonsági választás mellett döntöttem, a puha első gumival. Nagyon boldog vagyok, mert ez így az egyik legkeményebb futam volt idén” – idézi fel a választását Bagnaia. „Ez végül az időjárás miatt nem bizonyult a legjobbnak. Vártam volna, hogy esik némi eső, vagy visszaesik a hőmérséklet. De végül minden jól alakult. Talán a kemény jobb döntés lett volna, mert volt némi problémám az első kerekek blokkolásával. Másrészt viszont nagyon boldog vagyok, mert nagyszerű munkát végeztünk.

Jól ment a csapattárs Jack Miller is, aki dobogójának köszönhetően ötödik már összetettben. Hátránya ráadásul Zarcóhoz képest is csak két pont.

A barcelonai teszt óta minden körülmények között ott tudunk lenni az élen. Mindegy, hol vagyunk, mindegy, van-e hosszú körös büntetésünk, dobogóért tudunk harcolni. Szóval jó volt. A motor is elég jó volt ahhoz, hogy a győzelemért harcoljunk. Még úgy is, hogy a verseny vége felé küszködni kezdtem a balkanyarokban, ami addig az egyik erős pontom volt.