2024. március 28. 20:07
KezdőlapMotoEAegerter: Az ünneplés vasárnap lesz

Aegerter: Az ünneplés vasárnap lesz

Amikor a kihívó Eric Granado bukott, a világbajnokságot vezető Dominique Aegerternek csak célba kellett érnie Misanóban, hogy övé legyen a cím. A svájci holnap kezdi csak vasárnap kezdi az ünneplést.

Egy 2020-as és egy 2021-es harmadik és egy második helyezés után Dominique Aegerter Misanóban magabiztosan szerezte meg először a MotoE világbajnokság összesített győzelmét, amelyet egy évvel ezelőtt fájdalmasan elvesztett Jordi Torres ellen a második futamon Olaszországban. A svájci megelégedett a második hellyel, mert brazil kihívója, Eric Granado (17,5 pontos hátrányban volt a verseny előtt) a szezon utolsó előtti futamán bukott, és pont nélkül végzett.

„Nagyon-nagyon boldog vagyok, mert végre sikerült megnyernem a világbajnoki címet” – mondta a 31 éves svájci, aki a 2021-es Supersport-világbajnokságot is megnyerte a Ten-Kate Yamahával, és 2022-ben is vezeti a sorozatot.Az első két próbálkozásnál nem jött össze. De csodálatos szezonom volt 2022-ben, most már tíz dobogós helyezéssel. Három győzelmet és öt második helyet szereztünk. Csak egyszer nem álltam dobogón, Jerezben, amikor negyedik lettem. Most holnap újabb versenyünk lesz, ami nagyon jó és különleges.”

„A Dynavolt MotoE csapat ismét fantasztikus munkát végzett. Mindhárom évben mindig versenyképes motort adtak nekem, egyre jobbak lettünk. Alkalmazkodtam a vezetési stílusommal, és a csapat megért engem angolul és németül is. Az együttműködés mindig is jól működött” – mondta a korábbi Moto2-es világbajnok, aki Misanóban egyszer nyert a Moto2-ben Tom Lüthi előtt, de akkor tiltott olaj használata miatt kizárták.

Aegerter beszélt a futamról is: „A pole pozícióból indultam, elég ideges voltam, de így is sikerült egy jó első kört teljesítenem. Eric Granado nagyjából a határon előzött meg, de természetesen előtte akartam maradni, és visszaelőztem. Utána jó időket tudtam motorozni. Aztán láttam, hogy bukott, és megint ideges lettem. Nem könnyű egy ilyen helyzetben megőrizni a fókuszt és elöl maradni. Ugyanakkor egy kicsit lazítanom kellett, mert tudtam, hogy a nyolcadik hely is elég a bajnoki címhez.”

„A végén sikerült koncentráltnak maradnom, a határon mentem, és végül a második helyen végeztem”tette hozzá a gyors svájci. „Azt hiszem, mindannyian megérdemeltük ezt a címet. Szeretném megragadni ezt az alkalmat, hogy köszönetet mondjak minden szponzornak, aki ebben az évben hűségesen támogatott engem. Köszönet illeti a szurkolókat és támogatókat is. Ma nem fogunk nagyot ünnepelni. De holnap este biztosan lesz egy jó kis buli. Utána azonban gyorsan fel kell ráznom magam, mert a következő hétvégén már a következő Supersport-világbajnoki forduló következik Magny-Cours-ban. Az SSP-szezon november végéig tart. De most élvezzük ki ezt a világbajnoki sikert.”

A szolid ünneplés pillanatai: