2024. április 20. 08:53
KezdőlapMotoGPBastianini: Bagnaiának több tapasztalata van Misanóban, mint nekem

Bastianini: Bagnaiának több tapasztalata van Misanóban, mint nekem

Enea Bastianini pokolian jó teljesítményt nyújtott a vasárnapi misanói futamon, de most a VR46 Academy előnyeiről beszél.

A VR46 növendékek, Pecco Bagnaia és Luca Marini rendkívül erős versenyt teljesítettek a misanói MotoGP-futamon, és az 1., illetve a 4. helyen végeztek.

Enea Bastianini, aki Riminiből származik, de nem tagja a Rossi Akadémiának, és a paddock veterán Carlo Pernat edzi, elárulta:

„Én is gyakran vagyok Misanóban, és próbálok körözni a Ducati Panigale-val, de a MotoGP egy másik világ. Amikor pénteken megtettem az első köröket a MotoGP-motorral, rögtön elkövettem néhány hibát. Ebből a szempontból a Panigale-val való edzés nem a legjobb számomra. De: Jó ilyenkor látni, hogy a pálya hogyan áll össze. Azt mondhatom: Pecco mostanában biztosan több kört tett itt meg – Misanóban gyakrabban versenyez.”

„Misano az egyik kedvenc pályám. Ez egy jó kezdet ahhoz, hogy a jövőben ismét az élvonalban legyünk. Újra megízleltem a győzelem ízét.” 

„A Ducati jelenleg nagyon erős. Ez is fontos a jövőm szempontjából, ahogyan a mai és a holnapi teszt is. 2023-ban már a gyári csapatban leszek, az már egy másik házszám lesz. Ez egy szép szakasz a karrieremben.”