2024. április 20. 02:09
KezdőlapMotoGPZarco: Legalább energiát spóroltam a tesztre

Zarco: Legalább energiát spóroltam a tesztre

Johann Zarco hétvégéje Misanóban meglehetősen szerencsétlenül alakult. Az ő versenye már az 1-es kanyarban véget ért. A francia igyekezett humorosan felfogni az esetet.

Johann Zarco motiváltan vágott neki a misanói futamnak, miután a pénteki első edzésnapot követően egy erős etapot teljesített. Reményei azonban már az első kanyarban szertefoszlottak, amikor Brad Binder hozzáért a franciához, aki ezután elvesztette uralmát Pramac Ducatija felett. Michele Pirro és Pol Espargaró is kiesett a versenyből.

Zarco, aki még mindig az első MotoGP-győzelmére hajt, humorosan vette a dolgot.

„Legalább sok energiát spóroltam meg keddre. Nem vagyok fáradt a versenytől.” jegyezte meg mosolyogva Zarco.

„Nehéz hétvége volt számunkra, mert már pénteken sem kezdtünk jól. Megpróbáltuk, de nem tudtuk megoldani a problémákat.”

„Nem volt könnyű számomra a motorral. A kvalifikáció nem volt rossz, de tudtam, hogy nem lesz könnyű. Kicsit kikéstem a rajtot. Ami egyértelmű számomra, hogy Brad Binder nagyon gyorsan jött hátulról az 1-es kanyarban. Aztán hozzáért a kormányomhoz, nem számítottam rá, mert nagyon kevés volt a hely. Aztán buktam, és magammal vittem Pirrót és Pol Espargarót.”

„Csalódott vagyok, de ez erőt ad ahhoz, hogy egy lépést tegyek előre, hogy még erősebb legyek. Erre fókuszálok, de a motoron is változtatnunk kell valamit. Nagyon bonyolult volt ez a hétvége.”

Mit fog Zarco tesztelni?

„Azt a terv, hogy tesztelek néhány alkatrészt, de még nem tudom, melyiket. Van egy része technikai szempontból, plusz a személyes érzéseimen is javítanom kell.”