2024. április 24. 12:24
KezdőlapMotoGPBastianini: Nem volt mindig konstans a teljesítményem

Bastianini: Nem volt mindig konstans a teljesítményem

Enea Bastianini elhatározta, hogy következetesebb lesz, ha már gyári szerződés van a zsebében a jövő szezonra vonatkozóan.

Enea Bastianini továbbra is 73 ponttal van lemaradva a világbajnokságot vezető Fabio Quartararo mögött a MotoGP pilóták bajnokságában. A hátralévő hat nagydíjon tehát 12 pontot kellene behoznia a franciához képest, ha még esélyes akar lenni a világbajnoki címre. Pecco Bagnaia és Aleix Espargaró sokkal előkelőbb helyen állnak a tabellán.

Bastianini télen csatlakozott az új Gresini csapathoz, miután két harmadik helyezést ért el az Avintia Ducatival, majd mostanra már aláírt a gyári Ducatihoz.

„Azzal, hogy felkerültem a Lenovo csapatba, egy álmom vált valóra.” – fogalmazott a 24 éves olasz.

„Az, hogy megkaptam ezt a helyet, még inkább növeli a motivációmat. Kemény küzdelmekre számítok 2023-ban, mert most még nagyobb a nyomás rajtam. Öröm lesz Pecco csapattársának lenni. Gyerekkorunk óta harcolunk egymással, és sok sorozatban kerültünk szembe egymással, de jövőre először leszünk csapattársak. Majd meglátjuk, hogy ez hogyan fog működni.”

„Biztos vagyok benne, hogy nem volt könnyű döntés a Ducati számára, mert Jorge is gyors versenyző. Tudom, hogy az eddigi 2022-es szezonomban nem mindig volt konstans a teljesítményem. Ezen szeretnék javítani a következő versenyeken. Szeretnék a jövőben is következetes lenni, hogy komoly világbajnoki esélyessé válhassak.”

Bagnaia jelenleg egyértelműen a legjobb Ducati-pilóta az olaszoknál. Mit tanulhat tőle Bastianini:

„Sokat tanulhatok tőle. Rendkívül gyors, és nagyon jól menedzseli a hétvégéit. Másrészt ő is tanulhat tőlem valamit. Meglátjuk, mit tudunk elérni a következő szezonban.”

Közben kiszivárgott, hogy Bastianini értékes csapatfőnöke, Alberto Giribuola, aki éveken át sikert sikerre halmozott Dovizioso mellett, nem fog Bastianinivel együtt a Ducati gyári csapatához kerülni. Gigi Dall’Ignával korábban voltak nézeteltérései, ezért elemzőként és fejlesztőként megy a KTM-hez.

„Alberto fontos személy volt számomra az elmúlt két évben. Elvégre hosszú ideig dolgozott Andrea Doviziosóval, és rengeteg tapasztalattal rendelkezik. Alberto sok tudását átadta nekem. Ez segített abban, hogy jó MotoGP-pilótává váljak. Hogy mit fog tenni a jövőben, azt nem tudom megmondani.”

A SPEEDWEEK.com a hétvégén számolt be róla: A Ducati Corse a korábbi Zarco csapatfőnököt, Marco Rigamontit bízta meg Bastianini útjának további egyengetésével 2023-ra.