2024. április 26. 20:28
KezdőlapMotorsportGino Rea állapota korántsem megnyugtató

Gino Rea állapota korántsem megnyugtató

Korábban többször hírt adtunk Gino Rea állapotáról, aki 2022. augusztus 6-án, a japán Suzuka 8 órás Endurance Világbajnokság szombati fordulójának edzésén szenvedett súlyos balesetet. A család először beszélt arról, hogy mekkora a gond a versenyzővel.

Gino Rea testvére, Shannon Rea egy adományozó oldalt hozott létre, hogy finanszírozni tudják a sokáig tartó kezelést. Az oldalon részletesen leírják jelenlegi állapotát.

„Gino bukásának következtében kómába esett. Légi úton azonnal a Mie Prefektúra Általános Orvosi Központjába szállították, életveszélyes állapotban. Ekkor közölték a hírt a családjával, hogy életveszélyes állapotban van. A Mie Prefektúra csapata megállapította, hogy súlyos duzzanat és vérzés van az agyában. Úgy döntöttek, hogy a legjobb, ha kómában tartják, hogy megelőzzék a további duzzanatokat és csökkentsék a magasra emelkedő hőmérsékletet. A következő 48 óra kritikus volt a versenyző számára.

Ahogy teltek az órák, a család és a barátok aggódva várták, hogy megtudják, mi a diagnózis Azt mondták, hogy Gino traumás agysérülést szenvedett. Ezen kívül C2- és C7-csonttörése, bal kulcscsonttörése, bordatörése és a tüdő zúzódása is volt. Gino összesen 7 napig feküdt kómában. Nagyszerű orvosi csapat és szerető családja vigyázott rá, akik Japánba utaztak, hogy mellette lehessenek. Mindenki számára hatalmas pillanat volt, amikor végre a javulás jeleit kezdte mutatni, és lassan kinyitotta a szemét, és mindannyiuknak válaszolt. Gino mindig is mentálisan és fizikailag erős ember volt. A kórházban dolgozó csapat azt mondta, hogy megdöbbentette őket, milyen jól felépült ilyen rövid idő alatt, és ezt az évek óta tartó kemény edzésnek és a magas fittségi szintnek tulajdonították.

Ginónál diffúz axonális sérülést diagnosztizáltak az elszenvedett ütközés következtében. Ez egy összetett agysérülés, amely hatással van a fizikai, kognitív és érzelmi funkciókra. Az, hogy valaki mennyire fog megváltozni, vagy hogyan fog felépülni az ilyen típusú sérülésből, egyénenként változik. Ezért kulcsfontosságú számunkra, hogy Gino megfelelő rehabilitációban részesüljön. Gino felépülése néhány hónapba vagy akár néhány évbe is beletelhet. Annak érdekében, hogy Ginónak a lehető legjobb esélyt adjuk a teljes felépülésre, a belátható jövőben szüksége lesz erre az intenzív rehabilitációra.

Az emlékek formálnak minket és tesznek azzá, akik vagyunk. Sajnos Gino rövid és hosszú távú memóriája nagymértékben károsodott, ezért professzionális terápiára van szükség ahhoz, hogy ezt ismét visszanyerje. Reméljük, hogy a neuropszichológusok segíteni tudnak majd neki abban, hogy emlékezzen életének fontos mérföldköveire, például arra, hogy hároméves korában először motorozott! Szüksége van arra, hogy képes legyen visszaemlékezni a motokrosszban töltött korai napjaira egészen az SPA EWC 24 órás versenyen elért dobogós helyezéséig, ahol mindig szórakoztatta a közönséget. A legfontosabb, hogy Gino emlékezzen azokra a csodálatos pillanatokra, amelyeket a családjával és barátaival töltött.

Mint sokan tudjátok, Gino a lehető legteljesebben éli az életét, és mindig készen áll egy új kihívásra. Semmit sem szeretett jobban, mint az éveit azzal tölteni, hogy a világ minden táján versenyzett, mint például amikor 2009-ben megnyerte a SuperStock 600-as Európa-bajnokságot. Tavaly a doningtoni Brit Superbike versenyen mutatta meg tudását az esőben, két futamon is az 1. helyen végzett! Erre nem lett volna képes családja, barátai és rajongói támogatása nélkül szerte a világon, de most nagyobb szüksége van ránk, mint valaha, hiszen eddigi legnagyobb kihívásába kezd.

Ahhoz, hogy Gino teljes mértékben felépülhessen, szükségünk van némi támogatásra, és a költséges rehabilitáció folytatására. Ahhoz, hogy Gino a legjobb eredményt érje el, szükségünk van a segítségedre!

Bármilyen kicsi is legyen, örökké hálásak leszünk a hozzájárulásáért.”

Az oldalon látható felajánlások szerint a motorsport paddockjai megmozdultak. Olyan versenyzők ajánlottak fel adományt Gino Rea felépülésére, mint Jack Miller, Miguel Oliveira, Alex Lowes, Jason O’Halloran, Tarran MacKenzie és sorolhatnánk a neveket a legkülönbözőbb bajnokságokból a MotoGP-től kezdve, a Superbike világbajnokságon keresztül a brit bajnokságig és EWC mezőnyéig. Egy ilyen széleskörű összefogással, bízunk a legjobbakban, hogy mihamarabb pozitív hírekről számolhassunk be Gino Rea állapotával kapcsolatban.

ForrásGoFundMe