2024. április 25. 08:34
KezdőlapMotoGPNem csak Márquez tér vissza Aragónban

Nem csak Márquez tér vissza Aragónban

Kedden a Suzuki bejelentette, hogy Joan Mir „90 százalékos állapotban” érzi magát jó három héttel a lábsérülése után. Így ő is rajthoz áll a hétvégén.

Marc Márquez uralta a címlapokat visszatérése hírével, de egy másik MotoGP-világbajnok is harcra kész: leendő csapattársa, Joan Mir.

Az augusztus 21-én a Red Bull Ringen rendezett Osztrák GP negyedik kanyarjában történt horrorbalesetében Mir  bokacsontja és a jobb bokájának szalagjai sérültek meg. A 25 éves mallorcai versenyző ezért kihagyta a nagydíjat és a misanói teszteléseket. Hétvégén azonban újra nyeregbe száll. Ezt kedden jelentette be a Suzuki.

A kétszeres világbajnoknak eredetileg 15 nap pihenőt írtak elő. Három héttel a baleset után, orvosával, Dr. Juan Garcías-szal konzultálva, most úgy érzi, készen áll a visszatérési kísérletre – feltéve, hogy a versenyorvosok is zöld utat adnak neki a csütörtöki kötelező ellenőrzésen.

„Nagyon boldog vagyok, hogy Aragónba jöhetek. Nem volt könnyű kihagyni egy versenyt, és otthon a tévében nézni.” – vallotta be Mir.

„Jól felépültem a bokasérülésemből, és úgy gondolom, hogy a hétvégén körülbelül 90 százalékos állapotban leszek, ami nem rossz. Már mehettem egy kicsit a motorral, hogy ellenőrizzem az érzést. Bár most még fájdalmaim vannak, azt hiszem, pénteken még jobban fogom érezni magam. A bokám elbírja a súlyomat, de persze megint egy kicsit más egy MotoGP-motoron ülni. Küzdeni akarok, és a legjobbamat akarom nyújtani.”