2024. április 19. 00:20
KezdőlapMoto3Aragón: Dennis Foggiáé az első nap

Aragón: Dennis Foggiáé az első nap

A Leopard Racing versenyzője, Dennis Foggia volt a leggyorsabb az aragóniai nagydíj nyitónapján a Moto3 osztályban.

A legutóbb Misanóban és tavaly a MotorLand Aragónban is győztes versenyző 1:58.507-es idővel adta meg a tempót az FP2-ben. Ezzel az idővel Foggia alig két tizedmásodperccel előzte meg Ayumu Sasakit és kicsit több, mint három tizeddel Daniel Holgadót.

Sasaki volt a leggyorsabb az első szabadedzésen 1:58.819-es idejével, és ez maradt a nap leggyorsabb körideje egészen az FP2 utolsó két percéig, amikor Foggia a már említett idővel az élre ugrott. Sasaki korábban bukott, de a kockás zászló lendítésekor a japán pilóta 1:58.677-es idejével megerősítette második helyét, míg Holgado lett a harmadik.

Stefano Nepa a negyedik helyet szerezte meg, éppen csak megelőzve a világbajnokságot vezető Izan Guevara-t. A hatodiktól a nyolcadik helyig a hétvége első két edzése után Ivan Ortolá, Xavier Artigas, valamint Deniz Öncü végzett.

Joel Kelso a 7-es kanyarban bukott, de a kilencedik helyen fejezte be az első napot. David Muñoz zárta a top10-et.

A Q2-es helykért nagy a tolongás a 13. helytől, jelenleg Sergio García a 13., John McPhee a 14., Tatsuki Suzuki a 15., míg Jaume Masià a 20. helyen áll. Várhatóan azonban az FP3 lesz a döntő a szombat délutáni kvalifikációs sorrend szempontjából.

Aragón – Moto3 pénteki szabadedzések kombinált végeredménye: