2024. április 19. 18:35
KezdőlapMotoGPMarc Márquez: A dobogós esélyem 1%

Marc Márquez: A dobogós esélyem 1%

Marc Márquez visszatér karműtétje után: Aragóniában teljesíti első versenyét a legutóbbi, mugellói GP-szereplése után. 

Pénteken Marc Márquez először húzza a gázt a MotoGP-ben hosszú idő óta – pontosan 110 nappal az eddigi utolsó GP-szereplése után.

„Természetesen nagyon örülök, hogy visszatérhetek, nem számítottam arra Mugellóban, hogy idén itt leszek Aragónban és újra versenyezni fogok. De a júniusi műtét óta a gyógyulási folyamat elég jól ment, és lépésről lépésre jobb lett” – nyilatkozta visszatéréséről a spanyol.

Marc Márquez tudja: „Természetesen még rengeteg munka vár rám, hogy elérjem a kitűzött célomat. De a misanói teszt jól sikerült, utána pedig mindent megbeszéltünk az orvosokkal, és úgy döntöttünk, hogy itt is végigcsináljuk. Mert jelenleg az a legfontosabb, hogy húzzam a gázt motoron – ez vonatkozik rám és 2023-ra is. Most arról van szó, hogy jól kombináljuk az edzőtermi és a motoros edzéseket.”

Ha a siker esélyeit nézzük, a 29 éves versenyző nem áltatja magát: „A dobogós esélyem egy százalék, ez nagyon kevés. Még mindig nagyon messze vagyok az ideális állapottól, ami a karom izmait illeti. Van még min dolgozni. A célom jelenleg az, hogy az összes hátralévő versenyhétvégét befejezzem. Lehet, hogy Japánban vagy Thaiföldön meg kell állnom középen, nem tudom. De a cél az, hogy befejezzem az összes hétvégét, és megértsem, hol van a karom csúcspontja.”