2024. április 27. 18:37
KezdőlapMotoGPMartín: Az nyer vasárnap, aki a legjobban menedzseli a hátsó gumit

Martín: Az nyer vasárnap, aki a legjobban menedzseli a hátsó gumit

A pénteki aragóniai legjobb idő megerősítette Jorge Martín meggyőződését, hogy a misanói MotoGP-teszten előrelépést tett.

„Ez csak a péntek volt, de az biztos, hogy jobb az első és nem a 15. hely” – nevetett a Pramac Ducati ifjonca az FP2-es legjobb ideje után. Ennek ellenére lát még javítanivalót:

„A tempót tekintve nem vagyok messze, úgy érzem, egy-két tized hiányzik a győzelemhez. Az első és a hátsó érzésen még javítanom kell, még nincs meg a szuper magabiztosságom. Remélhetőleg holnapra teszünk egy kis lépést még előre.”

„Misanóban az volt a probléma, hogy bár korábban fékeztem, mint Pecco, mégis küszködtem az első kerék blokkolásával. Csak az 1-es és 8-as kanyarban négy tizedet vesztettem Peccóval szemben, a pálya többi részén ugyanolyan gyors voltam. Úgy gondolom, hogy versenyképesek vagyunk. Misanóban ez csak az „elölzárás” miatt volt. A teszt során egy kicsit változtattunk a vezetési stílusomon, de a beállításokon is. Ez segít abban, hogy később és biztonságosan fékezzek. Szóval a teszt szuper jó volt, és remélem, hogy mindezt ki tudjuk használni ezen a hétvégén – annak ellenére, hogy a tapadás nagyon jó volt a teszten, és minden működött.”

„A lejtmenet hihetetlen. Aki a legjobban bánik a hátsó gumival, az fog nyerni vasárnap.”

Egyébként Martín volt az egyetlen Ducati-pilóta, aki pénteken használta az új kuplungot, amelyet először a múlt heti hivatalos teszten láthattunk.

„A misanói teszten kipróbáltuk. Úgy tűnik, hogy egy kicsit könnyebb kontrollálni a teljesítményt.”