back to top
2024. május 02. 12:33
KezdőlapMoto2Augusto Fernández 2023-ban a GASGAS színeit képviseli a MotoGP-ben

Augusto Fernández 2023-ban a GASGAS színeit képviseli a MotoGP-ben

Nem sokkal az aragóniai FP2 előtt megerősítették: A Moto2-es világbajnokságot vezető Augusto Fernández 2023-ban fellép a MotoGP-be, és a GASGAS Factory Racing Team versenyzője lesz.

Ezzel a bejelentéssel teljessé vált a 2023-as MotoGP-rajtrács.

A hétszeres GP-győztes így teljessé teszi a spanyol felállást Pol Espargaróval kiegészülve az eredetileg spanyol márka első MotoGP-s évében  – emlékeztetett Pit Beirer, a Pierer Mobility AG motorsport-igazgatója.

A Red Bull KTM Ajo csapat Moto2-es pilótájára utalva Beirer hozzátette:

„Augusto Fernández eddig nagyszerűen dolgozott együtt Akival és csapatával, keményen küzdött a pályán, és bebizonyította, hogy képes helyt állni egy ilyen szoros világbajnokságban. Úgy érezzük, mindent megtett, hogy megérdemelje a lehetőséget, hogy 2023-ban Pol Espargaró mellett fedezze fel a MotoGP-t. A legnehezebb lépés előtt áll, de mi hiszünk benne, és ő is hisz bennünk.”

„Hűha, nagyszerű, hogy a GASGAS-szal ugorhatunk a MotoGP-be” – lelkendezett maga Augusto, aki négy ponttal vezeti a Moto2-es világbajnokságot Ai Ogura előtt.

„Szeretném megköszönni mindenkinek. Nagyon boldog vagyok, ez egy álom. A Moto2-ben még mindig van feladatunk, szeretném megszerezni a bajnoki címet, és a lehető legjobban kezdeni a MotoGP-karrieremet és ezt az új kihívást.”