2024. április 20. 12:06
KezdőlapMotoGPMárquez: Mindkét eset nagyon szerencsétlen volt

Márquez: Mindkét eset nagyon szerencsétlen volt

A Repsol Honda sztárja, Marc Márquez volt az egyik főszereplője a MotoGP aragóniai futamának első kanyarokban kialakult káoszának. A spanyol elmesélte a szerencsétlen körülmények láncolatát, és nem hibáztatja Quartararót és Nakagamit.

Hogyan történt az első körben Marc Márquez és a világbajnokságot vezető Fabio Quartararo ütközése?

„A hátsó kerekem egy kicsit megcsúszott a 3-as kanyarban” – mesélte Marc.

„Nem volt nagyon kemény csúszás. A probléma az volt, hogy Fabio szuper-szuper közel volt mögöttem. Talán az volt a szándéka, hogy ott előzzön meg, amikor irányt vált, ahogyan ez már korábban is megtörtént. A gumiabroncs még hideg volt, és Enea és Aleix voltak előttem az ideális íven, nem akartam támadni őket, de én voltam jobb helyzetben. Ez egy versenybaleset volt. Így történt az ütközés.”

„Ez volt az az incidens, ami magával hozta a következőt. Mivel befordultam az 5-ös kanyarba, valami furcsát éreztem, és megkérdeztem magamtól: „Mi történik?”. Gázt adtam, és a 6-os kanyarba érve jól éreztem magam. Aztán Nakagami megelőzött a 7-es kanyarban belülről, majd szélesre került, és aktiválta a hátsó ülésmagasság-szabályozót. Ekkor ismét egy kicsit előtte voltam. Aztán hirtelen az az érzésem támadt, hogy a hátsó kerék beragadt. Valahogy blokkolt. Amikor balra akartam váltani, már nem éreztem nyomatékot. Akkor megálltam, de nem a Nakagamival történt incidens miatt, hanem a Fabióval történt ütközés következtében. Mindkét eset nagyon szerencsétlen volt.”

Elkerülhető lett volna a Nakagamival történt incidens egy holeshot-berendezés nélkül?

„Sosem lehet tudni. A Fabióval való ütközés eszközök és szárnyak nélkül is megtörtént volna. Taka nagyon közel volt. Ezért történhet ilyesmi. Szárnyak nélkül azonban elkerülhető lett volna az ütközés vele.”