2024. április 17. 01:03
KezdőlapMotoGPQuartararo a bokszba való visszatérés során is balesetet szenvedett

Quartararo a bokszba való visszatérés során is balesetet szenvedett

A MotoGP aragóniai futama hatalmas káoszt hozott – a világbajnokságot vezető Fabio Quartararo volt a verseny egyik szenvedő alanya.

Fabio Quartararo az aragóniai futam korai szakaszában Márquez motorja hátuljának ütközött. A francia előnye a világbajnoki tabellán így tíz pontra olvadt Pecco Bagnaia előtt. Aleix Espargaró pedig csak 17 ponttal van lemaradva.

Ez azonban még nem minden: a paddockba való visszaúton a pályabíró, aki Quartararót szállította, újabb hajmeresztő balesetet szenvedett.

„Kár – hosszú évek után először éreztem jól magam Aragóniában. Persze a 3-as kanyarban történt kiesés nem volt a legjobb dolog” – bosszankodott Quartararo.

„Nagyon kemény versenyeken vagyok túl, de motivált vagyok a következőket illetően!”

A bokszba való visszatéréskor történt incidensről is szó volt.

„A pályabíró összeütközött egy másik robogóval, én pedig másodszor is ütköztem. Elég gyorsak voltunk ráadásul, szerencsére még nem vettem le a sisakomat. Szerencsére nem történt velem semmi baj. A sebeim az első balesetből származnak. A pályabíró, azt hiszem, egy kicsit megsérült.”

Így is van. A pályabíró az ütközés után a földön maradt, és orvosi ellátásra szorult.

Quartararo tudja: „Sok versenyző hibázott már. Erre nem számítottam Marc esetében. A sérülések mind a pályán történt ütközésből származnak. A probléma a mellkasomon lévő terület lesz gyógyulás szempontjából, a csípőm valószínűleg három nap múlva rendben lesz.”

„Az utóbbi időben mindig gyors voltam, de nem igazán voltam következetes. Szóval nagyon örültem az FP4-nek – egyenletes és gyors voltam. A versenytől eltekintve ez egy pozitív hétvége volt. Most már nagyon várom azokat a pályákat, ahol már régóta nem voltunk. Japán az egyik kedvencem, Thaiföld szintén. Továbbra is keményen fogunk dolgozni.”