2023. december 08. 13:18
KezdőlapMotoGPJapán Nagydíj: minden felszerelés időben érkezik

Japán Nagydíj: minden felszerelés időben érkezik

A Japán Nagydíj veszélybe került, amikor a tájfun közeledett a szigetországhoz, de most jó híreket közöltek: minden felszerelés és csapat időben megérkezik, így nincs akadálya a versenyhétvégének.

Alig egy héttel az Aragóniai Nagydíj után, jön az első tengerentúli GP. A 2019 óta először megrendezésre kerülő Japán Nagydíj menetrendjét már júniusban elővigyázatosságból módosították, így csak helyi idő szerint pénteken 13:15-kor kezdődik a program. Ugyanis áprilisban a pénteki Las Termas-i edzést teljesen törölni kellett, mert az Indonéziából érkező szállítmány késve érkezett Argentínába, a repülőgépek technikai problémái és az ukrajnai háború által nehezített helyzet miatt.

A Nanmadol tájfun, amely rövid időre veszélyeztette a MotoGP versenyét Japánban, tovább növelte a logisztikai kihívást. A verseny csak vasárnap délután 3 óra előtt nem sokkal kapta meg az engedélyt Aragónban – a négy teherszállító repülőgép a felszereléssel (összesen kb. 370 000 kg) időben felszállhatott Zaragozából.

Az IRTA most tájékoztatta a csapatokat és a gyártókat: a szállítmányt a tervek szerint várják Motegiben. A még nem a paddockban lévő szállítóládák ma délután és az éjszaka folyamán (helyi idő szerint) érkeznek meg. Az eredeti megállapodás szerint a paddock csütörtökön reggel 8 órakor nyit ki, a csapatok ez után kezdhetik meg a felszerelés kipakolását.