2024. április 19. 18:43
KezdőlapMotoGPMarc Márquez: A teljes versenytávra még nem állok készen

Marc Márquez: A teljes versenytávra még nem állok készen

A MotoGP szupersztárja, Marc Márquez három év után először szerezte meg a pole pozíciót. Ami ezzel kapcsolatban a legfontosabb számára, hogy: „Ez egy nagyon fontos lökést ad”.

„Természetesen nagyon boldog vagyok, hogy visszatérhettem a pole pozícióba. Ez csak egy pole, egy pole vizes pályán, de az előzmények ismeretében és abban a helyzetben, amiben a csapattal és a Hondával vagyunk – nagy nehézségekkel a 2022-es szezonban – ez nagyon jó hír számunkra.” – hangsúlyozta a Repsol Honda sztárja.

„Szükségünk van ezekre az apró eredményekre, ezekre a kis motivációs lökésekre és erre a kis levegőváltozásra a bokszban.”

„Ez egy nagyon fontos lökés, különösen 2023-ra.” – erősítette meg Marc.

„Amikor egy nehéz időszakon megyünk keresztül, egy hét vagy egy hónap még rendben van, de ha ez több hónapig elhúzódik, akkor könnyű minden tekintetben visszaesni. Ez nagyon fontos számomra, de a csapat és mindenki számára Japánban is. Tudjuk, hogy nehéz helyzetben vagyunk. Persze, hogy ez most vizes a pálya, de szükségünk van ezekre az eredményekre. Remélem, hogy szárazon is így megy majd, de jelenleg még nem állunk készen erre. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki segít nekem abban, hogy újra a csúcsra jussak. Még nem tartok ott, ahol szeretnék lenni. Külön köszönetet szeretnék mondani a Hondának, mert keményen dolgoznak. Remélem, sikerülni fog.”

„Az FP2-ben úgy éreztem, hogy könnyen megyek, és jön a köridő. Így azt mondtam magamnak: „Oké, ha délután vizes lesz a pálya, akkor nagy esélyem van. Szóval ezt tettem. Megpróbáltam, és jó kört mentem. Nem vittem túlzásba, de elég volt ahhoz, hogy a pole pozícióban legyek.”

A holnapi versenynapon száraznak ígérkezik az időjárás, Márquez lát még esélyt a dobogós helyekre?

„Nem.” – legyintett.

„Vasárnap visszatérünk oda, ahol jelenleg vagyunk. Természetesen szeretnék az élen lenni, szeretnék a dobogóért harcolni, az első öt helyért küzdeni, de ennek még nem jött el az ideje.”

„Ha van egy kis esélyem, mindig megpróbálom. Mert ez vagyok én, és a karakterem ugyanaz, mióta a MotoGP-be jöttem, de a verseny nagyon hosszú lesz. Már pénteken éreztem, hogy itt Motegiben küzdeni fogok azért, hogy következetes legyek, és minden körben keményen húzzam a gázt.”

„Először meg kell várnunk az időjárást, aztán a gumikat, mert ott vannak kérdőjelek, aztán megpróbálunk jól rajtolni. Természetesen a gyors versenyzők megelőznek minket. Arról van szó, hogy megtaláljuk a helyünket, és megpróbáljunk egyenletes versenyt futni.”

„Ha a verseny tíz körös lenne, akkor azt mondanám, van esélyem, de 24 körre még nem állok készen. Már pénteken rájöttem erre. Nyugodtnak kell maradnom.”