2023. június 07. 22:15
KezdőlapMotoGPZarco: Meg akartam nyerni a versenyt

Zarco: Meg akartam nyerni a versenyt

A Pramac Ducati veteránja, Johann Zarco kemény, de tisztességes párharcot vívott Marc Márquezzel a negyedik helyért, de úgy döntött, hogy a célban nem támadja a világbajnoki aspiráns Pecco Bagnaiát.

A kétszeres Moto2-es világbajnok határozott manővert hajtott végre Marc Márquezzel szemben, ami egy enyhe érintkezést eredményezett. A francia célba vette márkatársát, Pecco Bagnaiát, de végül nem támadta meg.

„Ez egy jó negyedik hely volt. Ilyen körülmények között mindig nagyon nehéz koncentrálni. Ez egy kielégítő eredmény.” – hangsúlyozta Zarco.

„Meg akartam nyerni ezt a versenyt. A futam eleje azonban elég nehéz volt. A többi versenyző jobb tempót diktált, mint én. Aztán gyorsabb lettem. Azonban akkor már túl késő volt.”

- Hirdetés -

„Ha két körrel korábban elkapom Peccót, akkor megelőzhettem volna, és talán utolérhettem volna az első kettőt. Már csak három kör volt hátra a kockás zászlóig. Amint elhagytam a száraz ívet, a motor elkezdett imbolyogni vagy csúszni. Túl veszélyes lett volna hibázni. Aztán azt mondtam magamban, hogy ilyen nehéz körülmények között a győzelem lett volna a cél, de a negyedik hely is elég nekem ma. Nagyon nehéz volt a koncentráció.”

„A közepes gumiabroncs jó választás volt. Nekem jót tett, hogy akkor kevesebb víz volt a pályán, így fel tudtam zárkózni.”

- Hirdetés -