2024. április 16. 09:37
KezdőlapMoto3García esélyei elúszni látszanak

García esélyei elúszni látszanak

Sergio García számára az, hogy Adrián Fernández a burirami futam elején kiütötte őt, a bajnoki reményei végét jelentette. Izan Guevara viszont már Ausztráliában elorozhatja a világbajnoki koronát.

A burirami Moto3-as hétvége kihívásnak bizonyult a sikerekhez szokott GASGAS Aspar csapat számára. Miután a világbajnokságot vezető Izan Guevara egy héttel korábban megnyerte a Japán GP-t, Thaiföldön neki és Sergio Garcíának is a Q1-ben kellett versenyeznie. Míg Guevara továbbjutott és a 11. helyet szerezte meg a rajtrácson, csapattársa, García csak a 20. helyet tudta hozni.

Guevara kezdetben még meg tudta tartani magát az élmezőnyben, de García számára korán véget ért a verseny. Adrián Fernández a 12-es kanyarban bukott hatalmasat, és kiütötte a spanyolt.

„Nem tudom, mit mondjak.” – zokogott García.

„Lépésről lépésre akartam előre dolgozni, de a versenyem még egy teljes körig sem tartott. Tudom, hogy ilyesmi megtörténhet, mégis nehéz elfogadni. Aztán próbáltam folytatni, de hiába.”

A Tech3 KTM versenyzője, Adrián Fernández dupla hosszú körös büntetést kapott a versenybíróktól az akciójáért, amit az Ausztrál GP-n kell majd letöltenie.

Guevara eközben a második bolyban küzdött, és viharos párharcok után az ötödik helyen hozta át a célvonalon a motort.

A thaiföldi baleset után, amely nem az ő hibájából történt, García nemcsak az összesített tabella második helyét kellett átadnia Foggiának, de már 56 ponttal van lemaradva Guevara mögött is. Mivel még 75 pontot kell szereznie, a spanyolnak már csak csekély esélye van a Moto3-as világbajnoki címre.